Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Το Τελλόγλειο ξανανοίγει την Τετάρτη 17 Ιουνίου

Ανοίγει ξανά τη μεθεπόμενη Τετάρτη το Τελλόγλειο Ίδρυμα - Οι τρεις εκθέσεις που συνεχίζονται για όσους δεν πρόλαβαν να τις δουν

Ανοίγει ξανά τη μεθεπόμενη Τετάρτη, 17 Ιουνίου, το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών στη Θεσσαλονίκη, έπειτα από τρεις μήνες που παρέμεινε κλειστό λόγω κορωνοϊού.

«Κρατήσαμε την επαφή με φίλους και επισκέπτες μέσα από Facebook, Blog, Instagram, Youtube, Soundcloud, και ήρθε η μέρα που η ψηφιακή παρουσία γίνεται φυσική!», αναφέρει το Ίδρυμα.

Οι εκθέσεις που συνεχίζονται για όσους δεν πρόλαβαν να τις δουν:

Η μεγάλη έκθεση του Νοβέλο Φινότι “Finotti. Fine Notte. Το τέλος της νύχτας” θα μείνει για λίγο καιρό ακόμη μαζί μας ώστε ο κόσμος που δε πρόλαβε να τη δει, θα έχει την ευκαιρία να επισκεφτεί από κοντά τα μνημειώδη έργα του Ιταλού γλύπτη. Παρουσιάζεται ένα αντιπροσωπευτικό σύνολο έργων του, τα περισσότερα σε μάρμαρο Καράρα άλλα σε μαύρο Βελγίου, ροζ Πορτογαλίας και χαλκό. Κάποια από τα έργα είναι μεγάλων διαστάσεων και ξεπερνούν τα 2,50 μέτρα. Στην έκθεση τονίζεται η σημασία της δεξιοτεχνικής τεχνικής του Φινότι στο μάρμαρο, που σχετίζεται με τη μαθητεία του σε Ιταλούς παραδοσιακούς μαρμαρογλύπτες, ιδιαίτερα στην κατεργασία του μάρμαρου της Καράρα, αλλά και με την επίδραση της ελληνικής αρχαιότητας στο έργο του.

«Σπίτια & άνθρωποι»: Αναδρομική έκθεση της ζωγράφου Ναταλίας Θωμαΐδη με εξήντα περίπου έργα που παρουσιάζουν τη σαραντάχρονη διαδρομή της στα εικαστικά πράγματα της Θεσσαλονίκης. Έμφαση δίνεται στα έργα της τελευταίας δεκαετίας, όπου «Σπίτια και Άνθρωποι» πρωταγωνιστούν στη ζωγραφική της καλλιτέχνιδας, κάτω από τον απόηχο της «Κίχλης» του Σεφέρη.

«Η αυλή των γλυπτών»: Από τις Συλλογές του Τελλογλείου παρουσιάζονται στον αύλειο χώρο του Ιδρύματος εννιά γλυπτά σε μεγάλο μέγεθος και διάφορα υλικά (μάρμαρο, ορείχαλκο, σίδερο, αλουμίνιο) των Κώστα Ανδρέου, Κώστα Δικέφαλου, Ανδρέα Κουλεντιανού, Κυριάκου Ρόκου, Αριστείδη Πατσόγλου, Μανόλη Τζομπανάκη, παράλληλα με τα μόνιμα εγκατεστημένα γλυπτά της Ναυσικάς Πάστρα, του Κώστα Ανδρέου και του Κωστή Γεωργίου.

Στο κατάστημα εντός του Ιδρύματος θα πωλούνται μικρά γλυπτά-πορτρέτα του Νίκου Μπαχαρίδη και εξαιρετικά κοσμήματα-δημιουργίες του Κωστή Μπαχαρίδη.

Το εξωτερικό αμφιθέατρο του Τελλογλείου που βρίσκεται στον πίσω χώρο του Ιδρύματος είναι έτοιμο και θα ανοίξει στο κοινό για εξαιρετικές βραδιές μουσικής και θεάτρου.

Το υπαίθριο εστιατόριο «ΑνφανΓκατέ in Gouadeloupe» σας περιμένει ανοιχτό και ανανεωμένο.

«Το Τελλόγλειο είναι μια πλούσια, συναρπαστική και ασφαλής πρόταση απόδρασης εντός πόλης για ντόπιους και ξένους επισκέπτες αυτό το καλοκαίρι. Έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής προστασίας για εργαζόμενους και επισκέπτες στους χώρους εντός και εκτός κτιρίου. Για τον λόγο αυτό –ζητούμε την κατανόησή σας-, είναι απαραίτητη η κράτηση για την είσοδο στις εκθέσεις (Τηλ. κρατήσεων: 2310-991610)», σημειώνεται.

Ωράριο λειτουργίας: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 20.00-23.00, Τετάρτη 11.00-14.00 & 20.00-23.00, Σάββατο 11.00-14.00, Κυριακή & Δευτέρα κλειστά.