Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Το Vegan Life Festival σας καλεί να μάθετε τα πάντα για τον βιγκανισμό (vid)

Το φεστιβάλ πραγματοποιείται σήμερα, Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Μαΐου, από τις 11:00 έως τις 23:00, στο Δημαρχιακό Μέγαρο

Ένα φεστιβάλ-γιορτή στον βιγκανισμό ως στάση ζωής, το Vegan Life Festival Thessaloniki, διοργανώνεται αυτό το Σαββατοκύριακο στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης και αρκετοί ήταν αυτοί που δεν έχασαν την ευκαιρία να ρωτήσουν αλλά και να γνωρίσουν τα θετικά που προσφέρει η χορτοφαγία.

Πάνω από 80 εκθέτες vegan προτάσεων, cruelty free και zero waste προϊόντων, με ομιλίες καθηγητών Φιλοσοφίας και Κοινωνιολογίας, αθλητών, διατροφολόγων, εργαστήρια, δημιουργική απασχόληση για παιδιά, η γιορτή όσων ενδιαφέρονται για έναν φιλικότερο τρόπο ζωής προς τα ζώα, τον πλανήτη και τον άνθρωπο ανοίγει τις πόρτες της, σε συνδιοργάνωση με τον δήμο Θεσσαλονίκης και το Φεστιβάλ Γαστρονομίας της πόλης.

Η Αναστασία και η Θωμαή που εργάζονται σε εργαστήριο οργανικών και απολύτως βίγκαν γλυκισμάτων αναφέρουν πως ο κόσμος ενδιαφέρεται να μάθει για αυτήν τη νέα τάση, αλλά κυρίως, επιθυμεί να έχει σε άμεση πρόσβαση κάτι θρεπτικό που θα τον χορτάσει.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, ο βιγκανισμός είναι ένας τρόπος ζωής, που στόχο έχει να αποκλείσεις στο μέτρο του δυνατού όλες τις μορφές εκμετάλλευσης και σκληρότητες απέναντι στα ζώα, είτε πρόκειται για ρουχισμό, είτε για φαγητό.

Αποστολή του βίγκαν ακτιβιστή είναι να εξηγήσει ότι το τρόφιμο που έχεις στο πιάτο σου ή το ρούχο που φοράς, το οποίο είναι ζωικής προέλευσης έχει από πίσω μία διαδικασία με την οποία δεν είσαι σύμφωνος. Οπότε η σύνδεση είναι το πρώτο βήμα για την αλλαγή, τονίζουν.

Στο φεστιβάλ θα διεξαχθούν και ομιλίες από ακαδημαϊκούς, σεφ αλλά και επιστημόνων για τα θετικά που προσφέρει η χορτοφαγία σε αθλητές υπεραποστάσεων, η πορεία που ακολουθεί όποιος θέλει να γίνει φωνή για τα ζώα και τα δικαιώματά τους, τα μυστικά της vegan μεσογειακής κουζίνας, τα βήματα για πρωτεϊνικά σνακ.

Το φεστιβάλ πραγματοποιείται σήμερα, Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Μαΐου, από τις 11:00 έως τις 23:00, στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης με ελεύθερη είσοδο.