Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Τον δρόμο για τις φυλακές πήρε ο 31χρονος πυρομανής

Ο 31χρονος φέρεται να δήλωσε ότι δεν ήθελε να κάνει κακό σε ανθρώπους, χαρακτηρίζοντας ανεξήγητη την παρόρμηση που τον ωθούσε σε εμπρησμούς.

Στη φυλακή οδηγείται ο 31χρονος που κατηγορείται ότι από τον περασμένο Απρίλιο έως σήμερα, έκαψε δύο σκύλους και 15 οχήματα στη Νέα Ευκαρπία στη Θεσσαλονίκη.

Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν είναι εμπρησμός κατ' εξακολούθηση με κίνδυνο για ξένα πράγματα και για άνθρωπο, φθορές ξένης περιουσίας και θανάτωση ζώων συντροφιάς και με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέως και ανακρίτριας, ο 31χρονος παίρνει τον δρόμο για τις φυλακές.

Στην απολογία του φέρεται να δήλωσε ότι δεν ήθελε να κάνει κακό σε ανθρώπους, χαρακτηρίζοντας ανεξήγητη την παρόρμηση που τον ωθούσε στους εμπρησμούς. Είπε ακόμα πως ένιωθε πίεση.

Μάλιστα, παρόλο που ο ίδιος είχε αποκαλύψει ότι έκαψε τα δύο σκυλιά, το ένα από τα δύο ήταν δικό του, σήμερα φέρεται να ισχυρίστηκε ότι δεν προέβη σε αυτήν την πράξη. Η ανακρίτρια ζήτησε ψυχιατρική εξέταση.

Υπενθυμίζεται ότι ο 31χρονος συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου καθώς στην κατοχή του βρέθηκε ένα μαχαίρι και παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο για παράβαση του νόμου περί όπλων, όπου και αθωώθηκε. Στη συνέχεια εκδόθηκε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης για τα αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα και οδηγήθηκε σήμερα στο κατώφλι της ανακρίτριας.

Διαβάστε σχετικά: Θεσσαλονίκη: Πώς οι αρχές οδηγήθηκαν στα ίχνη του 31χρονου πυρομανή