Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Μαχαίρωσε άνδρα για να ταΐσει έναν σκύλο-«Περηφανευόταν για τη χαντζάρα του!»

Ηλικιωμένος μαχαίρωσε άνδρα που δεν άφησε τον δράστη να δώσει φαγητό στον σκύλο του - Φέρεται να περηφανευόταν για την... ακονισμένη χαντζάρα του

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΑΧΕΠΑ νοσηλεύτηκε για τέσσερις μέρες ένας 47χρονος άνδρας μετά από επίθεση που δέχθηκε από ηλικιωμένο άνδρα στο πάρκο του πρώην στρατοπέδου «Μέγας Αλέξανδρος», στους Αμπελόκηπους, στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Όπως καταγγέλλει στη Voria.gr η δικηγόρος του θύματος Αρετή Σκουνάκη, το πρωί του Σαββάτου το θύμα έβγαλε τον σκύλο του βόλτα στο πάρκο του πρώην στρατοπέδου. Έκει, μετά από διαπληκτισμό με τον ηλικιωμένο, αυτός μαχαίρωσε στην κοιλιακή χώρα το θύμα με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει σοβαρά. «Ο ηλικιωμένος ταΐζει σκυλιά της περιοχής με σάπια κρέατα και δημιουργεί κατά καιρούς προβλήματα σε αρκετό κόσμο που κάθεται στο πάρκο της περιοχής και όχι μόνο», σημειώνει χαρακτηριστικά η δικηγόρος.

Το περιστατικό, σύμφωνα με την ίδια, ξεκίνησε όταν το θύμα ζήτησε να μην ταϊσει ο δράστης τον σκύλο του, υπό τον φόβο της μόλυνσης του ζώου από τα αμφιβόλου ποιότητας φαγητά που μοίραζε κατά καιρούς ο δράστης.

Μάλιστα, όπως καταγγέλλει η δικηγόρος στη Voria.gr ο δράστης πριν το περιστατικό έδειχνε σε κόσμο ένα μαχαίρι που μοιάζει με χαντζάρα και διαμήνυε ότι το έχει... ακονίσει. «Περηφανευόταν σε περαστικούς ότι έχει ακονίσει τη χαντζάρα και την έδειχνε σε άτομα με περηφάνια και ορμή», υπογραμμίζει.

Η κ. Σκουνάκη υποστηρίζει στη Voria.gr ότι ο δράστης είναι δημόσιος κίνδυνος και ότι ακόμη και οι αυτόπτες μάρτυρες φοβούνται να καταθέσουν, καθώς αυτός δεν έχει συλληφθεί. «Έπρεπε αυταπαγγέλτως να του ασκηθεί δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας κάτι που ακόμη δεν έχει γίνει. Ο άνθρωπος κινδύνεψε να πεθάνει, μπορεί να του προκληθούν μόνιμα προβλήματα και ο δράστης κυκλοφορεί ελεύθερος», αναφέρει.

Το 47χρονο θύμα βρίσκεται ακόμη νοσηλευόμενο στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, καθώς μόλις χθες το μεσημέρι εξήλθε από τη ΜΕΘ. Αναμένεται σύντομα να καταθέσει στην Αστυνομία για το περιστατικό.