Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Τον Μάιο θα είναι έτοιμη η νέα αγορά Μοδιάνο (vid)

Τον Μάιο του 2022 θα ανοίξει τις πύλες της η ανακαινισμένη η θρυλική στοά- αγορά Μοδιάνο - Η Θεσσαλονίκη θα έχει επαφή με την παράδοση είπε ο δήμαρχος

Τον Μάιο του 2022 θα ανοίξει τις πύλες της η ανακαινισμένη θρυλική στοά - αγορά Μοδιάνο, στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Χασδάι Καπόν, Γενικός Διευθυντής του Ομίλου Φάις και υπεύθυνος για το project Μοδιάνο, μετά από 6 χρόνια εντατικών εργασιών και σκληρής δουλειάς πραγματώνεται ένα μεγαλόπνοο σχέδιο, το οποίο θα είναι έτοιμο κατά πάσα πιθανότητα την άνοιξη του 2022 και πιο συγκεκριμένα το Μάιο.

Διαβάστε: Μαγνήτης για τους επιχειρηματίες η νέα αγορά Μοδιάνο

«Ευελπιστούμε ότι θα έχουμε μια παραδοσιακή αγορά τροφίμων όπως ήταν πάντα η Μοδιάνο, ένας πόλος έλξης, για εκλεκτά ελληνικά και ξένα προϊόντα, για όλους τους καταναλωτές. Επιπλέον θα δημιουργήσουμε και ένα τουριστικό προορισμό, για όλους τους επισκέπτες της πήρε μας, αυτές οι αγορές όπως συμβαίνει και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες αποτελούν σημαντικό τουριστικό προορισμό. Θα δώσουμε μια ιδιαίτερη έμφαση να συνδυάσουμε την παράδοση της Θεσσαλονίκης στα γλυκά και σε όλα τα εδέσματα με διεθνείς πινελιές και να δώσουμε ένα στίγμα με σκοπό να φέρουμε κοντά μας τους νέους ανθρώπους, για να έρχονται στη στοά, να διασκεδάζουν και να περνούν ωραία, να γίνει ένας τόπος συνάντησης Ελλήνων και ξένων επισκεπτών».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας σημείωσε ότι η αγορά Μοδιάνο έχει πολλές σημασίες, είναι ένα τοποσημο, ένας χώρος συνάντησης, ενώ σημείωσε ότι ο ίδιος και η οικογένεια του την επισκέπτονταν συχνά για φαγητό και ψώνια.

«Το γεγονός η νέα αγορά Μοδιάνο θα λειτουργήσει σύντομα σημαίνει πολλά για την προσπάθεια που γίνεται έτσι ώστε η Θεσσαλονίκη να έχει επαφή με την παράδοση της, την παλιά της αίγλη και να κάνει το ραντεβού της με το μέλλον», ανέφερε ο δήμαρχος και πρόσθεσε ότι «είναι κοινή προσπάθεια που γίνεται ούτως ώστε η Θεσσαλονίκη να είναι ένας τουριστικός προορισμός, το κέντρο της πόλης να είναι και πάλι ελκυστικό. Χαίρομαι που για αυτήν την προσπάθεια συμβάλλαμε κι εμείς ούτως ώστε η Θεσσαλονίκη να αναγνωριστεί ως γαστρονομικός προορισμός της UNESCO».

Στο ισόγειο της Στοάς θα λειτουργήσουν περίπου 70 food boutiques, που θα χωρίζονται ανά ομάδες, ανάλογα με το είδος τροφίμων που θα διαθέτουν ενώ στους δύο εξώστες, στο βόρειο και νότιο τμήμα, θα λειτουργήσουν καταστήματα. Μερικά από αυτά θα παρέχουν takeaway υπηρεσίες ενώ όλα θα διαθέτουν το δικό τους σαλόνι για απόλαυση του μενού on the house.

Η Αγορά Μοδιάνο αναμένεται να μετατραπεί σε έναν «παράδεισο» για τους λάτρεις του φαγητού, αφού υπόσχεται να προσφέρει υψηλής ποιότητας τρόφιμα, μέσα σε μία πολυπολιτισμική αγορά, που θα συγκεντρώνει γεύσεις και προϊόντα από όλο τον κόσμο: από είδη πρώτης ανάγκης, μέχρι πιστοποιημένα βιολογικά ελληνικά προϊόντα και παραδοσιακά προϊόντα από διάφορες χώρες του κόσμου.

Η αναβίωση της Στοάς αναμένεται να έχει θετικές επιπτώσεις για την ευρύτερη, γύρω από αυτήν, περιοχή και τις επιχειρηματικές δραστηριότητες που αναπτύσσονται και αφορούν τόσο το εμπόριο όσο και τον τουρισμό, καθώς στην καρδιά της πόλης υπάρχει σημαντικός αριθμός ξενοδοχείων αλλά και εν εξελίξει τουριστικές υποδομές.