Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Τοποθετούνται ταΐστρες για αδέσποτα στη Νέα Παραλία

Ο δήμος Θεσσαλονίκης πρόκειται να τοποθετήσουν αύριο Τετάρτη μερικές δεκάδες ταΐστρες κατά μήκος της Νέας Παραλίας για να τρέφονται τα αδέσποτα

Τις τελευταίες εβδομάδες έχει καταγραφεί στη Θεσσαλονίκη αυξημένος αριθμός περιστατικών επιθέσεων από αδέσποτα ζώα σε ανθρώπους. Σύμφωνα με τους αρμόδιους κύρια αιτία της αύξησης αυτών των συμβάντων είναι η έλλειψη τροφής εξ αιτίας των περιοριστικών μέτρων τα οποία επιβλήθηκαν κατά τις τελευταίες δύο εβδομάδες στην μετακίνηση των πολιτών. Το πρόβλημα διαγνώσθηκε από τους αρμόδιους οι οποίοι ενέταξαν και τη σίτιση των αδέσποτων στις κατ' εξαίρεση μετακινήσεις, έπειτα βεβαίως από σχετική αδειοδότηση από τους οικείους δήμους, ώστε να διευκολυνθούν οι πολίτες οι οποίοι φρόντιζαν συστηματικά αυτά τα ζώα.

Παράλληλα, όμως και αυτοδιοικητικοί φορείς άρχισαν να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες για την σίτιση των αδέσποτων ζώων. Μια τέτοια πρωτοβουλία είναι ήδη σε εξέλιξη και πρόκειται να γίνει αύριο, στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης. Μετά τα μέτρα περιορισμού της χρήσης της Νέας Παραλίας ο υποσιτισμός έχει πλήξει και τα αδέσποτα ζώα τα οποία έχουν ως καταφύγιό τους τη συγκεκριμένη περιοχή. Για το λόγο αυτό ο δήμος Θεσσαλονίκης, δια του αρμόδιου αντιδημάρχου Περιβάλλοντος και Πρασίνου Σωκράτη Δημητριάδη και σε συνεργασία με την εταιρεία Quiko Mega pet πρόκειται να τοποθετήσουν αύριο Τετάρτη μερικές δεκάδες ταΐστρες κατά μήκος της Νέας Παραλίας τις οποίες θα τροφοδοτούν και με τις απαραίτητες ποσότητες ζωοτροφών. Τόσο οι ταΐστρες, όσο και οι ζωοτροφές είναι χορηγία της συγκεκριμένης εταιρείας.

“Προσπαθούμε με κάθε τρόπο να παράσχουμε την αναγκαία φροντίδα στα αδέσποτα ζώα τα οποία φρόντιζαν συστηματικά συνδημότες μας, αλλά κάτι τέτοιο πλέον δεν είναι εφικτό, λόγω των περιορισμών στις μετακινήσεις. Έτσι, με τη βοήθεια και της συγκεκριμένης εταιρείας την οποία ευχαριστούμε για την προσφορά της, προχωράμε σε αυτήν τη δράση ώστε και τα αδέσποτα να έχουν εξασφαλισμένη την τροφή τους και να μειώσουμε την επιθετικότητά τους λόγω του υποσιτισμού τους”, αναφέρει ο κ. Δημητριάδης.

Μεγαλύτερο είναι βεβαίως το πρόβλημα στην περιοχή του Σέιχ Σου όπου υπάρχουν πολλά αδέσποτα τα οποία, μετά την καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας στην περιοχή, ήδη από τις 22 Μαρτίου, έχουν μείνει χωρίς τροφή. Μάλιστα, στις 30 Μαρτίου, αγέλη αδέσποτων σκύλων επιτέθηκε σε 22χρονο ο οποίος βρέθηκε σε περιοχή του Σέιχ Σου, τον οποίο και τραυμάτισαν. Σύμφωνα με πληροφορίες, τις αμέσως προσεχείς ημέρες και στο χώρο του περιαστικού δάσους πρόκειται να τοποθετηθούν διάσπαρτες ταΐστρες, μαζί και ζωοτροφές. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες τη σχετική πρωτοβουλία θα αναλάβει μεγάλος αθλητικός σύλλογος της Θεσσαλονίκης σε συνεργασία πάντα με τον δήμο.