Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Τραμπούκισαν γυναίκα δημοσιογράφο στα επεισόδια του ΕΠΑΛ Ευόσμου

Γυναίκα δημοσιογράφος έπεσε θύμα τραμπουκισμού από περίπου 30 κουκουλοφόρους κατά τη διάρκεια των σημερινών επεισοδίων στο ΕΠΑΛ Ευόσμου.

Θύμα τραμπουκισμού από περίπου 30 κουκουλοφόρους έπεσε γυναίκα δημοσιογράφος της ιστοσελίδας thesstoday.gr κατά τη διάρκεια της κάλυψης των επεισοδίων που σημειώθηκαν το πρωί της Πέμπτης στο ΕΠΑΛ Ευόσμου.

Όπως καταγγέλλει η ίδια, «λίγο μετά τις 12.30 τράβηξα την πρώτη φωτογραφία των συγκεντρωμένων με το κινητό. Αμέσως μετά την εικόνα, 20 με 30 άτομα με στρίμωξαν σε μία γωνία και με κυνήγησαν με μπουκάλια και πέτρες. Καθώς προσπαθώ να απομακρυνθώ από το σημείο, ξεκίνησαν να με προπηλακίζουν. Λέω “δεν τράβηξα βίντεο” και όσο κατέβαινα μεγάλωνε ο αριθμός των ατόμων που ήταν γύρω μου. Περπατάω και μου λέει ένας “γύρνα να δω τη φατσούλα σου”, με γυρνάει και με βιντεοσκοπούν από πάρα πολύ κοντά», σημειώνει η ρεπόρτερ και προσθέτει: 

«Περπατάω, βλέπω ότι αγριεύουν και έχω πλάι μου ένα οργισμένο πλήθος. Κάποιοι φορούσαν κουκούλες και σε μία στιγμή βλέπω ότι πετάνε πέτρα και μπουκάλι και τρέχουν προς το μέρος μου. Τρέχω και βρίσκω έναν συνάδελφο, ο οποίος ήταν μόνος του λίγο πιο κάτω. Πάω σε αυτόν και μας στριμώχνουν σε μια γωνία. Τους είπαμε ότι είμαστε δημοσιογράφοι, ενώ κρατούσα το κινητό και με τα δύο χέρια. Αμέσως μετά, ήρθε αστυνομικός από την Κρατική Ασφάλεια και του δείχνω κατευθείαν τη διαπίστευσή μου από τη ΓΑΔΘ. Την κρατάει και τη δείχνει στους συγκεντρωμένους και λέει “έχει δικαίωμα να τραβήξει” και στη συνέχεια με φυγάδευσε».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ), Νίκος Καρράς, σε δηλώσεις του τόνισε ότι «η Ένωση θα ερευνήσει το θέμα και θα το καταγγείλει».