Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Σοβαρή η κατάσταση βρέφους με κορωνοϊό στο Ιπποκράτειο

Εξακολουθούν να νοσηλεύονται στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο τρία βρέφη με κορωνοϊό - Σοβαρή θεωρείται η κατάσταση του ενός, καθώς είχε υποκείμενα νοσήματα

Στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη νοσηλεύονται τα τρία βρέφη που διαγνώστηκαν θετικά στον κορωνοϊό.

Πρόκειται για δύο μωρά 3,5 και 9 μηνών που διακομίστηκαν αρχικά στο νοσοκομείο «Γεννηματάς», ωστόσο στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο Ιπποκράτειο. Η υγεία των δύο μωρών είναι σε πολύ καλή κατάσταση ενώ σε ελέγχους για τον ιό έχουν υποβληθεί οι γονείς τους.

Την ίδια ώρα σε κρίσιμη κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη νεογνολογική κλινική του Ιπποκράτειου και το μωρό 15 μηνών από τον οικισμό των Ρομά στο Δροσερό της Ξάνθης. Το κοριτσάκι είναι διασωληνωμένο στη ΜΕΘ και η κατάσταση της υγείας του θεωρείται σοβαρή καθώς έχει βεβαρυμένο ιστορικό υγείας.

Υπενθυμίζεται πως ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, μετέβη στην Ξάνθη μαζί με κλιμάκιο του ΕΟΔΥ ώστε να ελέγξουν την περιοχή και να αξιολογήσουν την κατάσταση.

Να σημειωθεί ότι στο Ιπποκράτειο υπάρχει ανησυχία λόγω επιμόλυνσης τριών κλινικών από κρούσματα. Έχουν εκκενωθεί και γίνεται απολύμανση ενώ σε καραντίνα είναι ασθενείς και προσωπικό που τυχόν εκτέθηκαν.