Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Τρίπτυχο εκδηλώσεων για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων στο ΠΙΟΠ

Τι δράσεις έχει προγραμματίσει το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς στη Θεσσαλονίκη με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων.

Τρίπτυχο δράσεων στη Θεσσαλονίκη προγραμματίζει το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων (18/5), με θέμα «Μουσεία και αμφιλεγόμενες ιστορίες: Τα μουσεία μιλούν για εκείνα που δεν λέγονται».

Συγκεκριμένα:

Πέμπτη 18 Μαΐου (ώρες 18:00-21:30)

«Η Θεσσαλονίκη στον 20ό αιώνα. Μεταμορφώσεις μιας πόλης μέσα από λέξεις και εικόνες»

Το ΠΙΟΠ, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης-Τμήμα Πολιτιστικών Θεμάτων, συνδιοργανώνουν εσπερίδα, με θέμα «Η Θεσσαλονίκη στον 20ό αιώνα. Μεταμορφώσεις μιας πόλης μέσα από λέξεις και εικόνες». Μέσα από την καλλιτεχνική διαδρομή της πόλης, αλλά και τις αφηγήσεις γνωστών ή άγνωστων ιστοριών που ζωντανεύουν μνήμες και συμβάλλουν στη συγκρότηση της εικόνας της, αναδεικνύεται η ιδιαίτερη ταυτότητα της Θεσσαλονίκης κατά τον 20ό αιώνα. Πρωτότυπη σύλληψη: Ξανθίππη Βασιλειάδου, υπεύθυνη Τμήματος Πολιτιστικών Θεμάτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Παρασκευή 19 Μαΐου (ώρες 19:00-20:00)

«Τα κορακίστικα»

Η αφηγήτρια Ανθή Θάνου και ο μουσικός Αλέξανδρος Μακρής παρουσιάζουν, σε μικρούς και μεγάλους, ιδιαίτερες ιστορίες και παραμύθια για φίλους που μιλούν και λένε τα ανείπωτα. Λόγια παράξενα, σοφά που κρύβουν μυστικά.

Σάββατο 20 Μαΐου (ώρες 20:00-21:30)

«Σαλονίκη, η πόλη των πολλών»

Η Ανθή Θάνου και ομάδα καλλιτεχνών φτιάχνουν ένα μωσαϊκό από αρμένικα, εβραϊκά, σέρβικα, ελληνικά και τουρκικά παραμύθια, ιστορίες, τραγούδια και μουσικές. Η αφήγηση ντύνεται το επίσημο ένδυμά της για να υποδεχθεί εφηβικό και ενήλικο κοινό, σε μια μοναδική παράσταση.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη για το κοινό. Απαραίτητη η κράτηση θέσεων.

Για πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη κ. Ναντίνα Κυριαζή, στο τηλέφωνο 2310385662 (καθημερινά, έως την Πέμπτη 18/5 και ώρα 15:00 e-mail: KyriaziK@piraeusbank.gr).

*Στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, την Πέμπτη 18/5 η είσοδος θα είναι ελεύθερη σε όλα τα μουσεία του Δικτύου ΠΙΟΠ (από τις 10:00 έως τις 18:00).