Παρασκευή 19 Αυγούστου 2022
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΤΡΙΤΗ ΗΜΕΡΑ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΤΟ ΑΠΘ - ΕΚΛΕΙΣΕ Η ΣΧΟΛΗ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ (VID)

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ έχουν παραταχθεί έξω από την είσοδο της ΣΘΕ - Διαμαρτυρία στην Πρυτανεία του ΑΠΘ από φοιτητικούς συλλόγους

Για τρίτη ημέρα με την παρουσία δυνάμεων της αστυνομίας συνεχίζονται οι εργασίες κατασκευής βιβλιοθήκης στον πρώην «Στέκι του Βιολογικού» στη Σχολή Θετικών Επιστημών, εντός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ έχουν παραταχθεί έξω από την είσοδο της σχολής, ενώ άλλες βρίσκονται στον χώρο των εργασιών.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με ενημέρωση της κοσμητείας προς τους φοιτητές η Σχολή θα παραμείνει κλειστή μέχρι τις 24 Απριλίου.

Τις τελευταίες δυο ημέρες το κάμπους έγινε πεδίο μάχης μεταξύ ομάδων φοιτητών που αντιτίθενται στις εργασίες στο πρώην «Στέκι στο Βιολογικό», μεταξύ της αστυνομίας η οποία σύμφωνα με πηγές, κλήθηκε να προστατέψει τους εργάτες στο εργοτάξιο.

Κατά τα χθεσινά επεισόδια μάλιστα συνελήφθησαν δύο άτομα, 23 και 25 ετών ενώ τραυματίστηκε ελαφρώς ένας αστυνομικός.

Φθορές προκλήθηκαν στην είσοδο της ΣΘΕ, όπου οι άγνωστοι έσπασαν μάρμαρα για να τα πετάξουν στους αστυνομικούς.Για σήμερα υπάρχουν κάλεσμα αλληλεγγύης στα δικαστήρια για τους συλληφθέντες αλλά και στην πρυτανεία και τη ΣΘΕ.

Διαμαρτυρία στην Πρυτανεία από φοιτητικούς συλλόγους

Μέλη φοιτητικών συλλόγων έχουν συγκεντρωθεί μπροστά από την Πρυτανεία φωνάζοντας συνθήματα κατά του Πρύτανη και της παρουσίας της αστυνομίας στο ΑΠΘ.Ζητούν να απομακρυνθούν οι αστυνομικές δυνάμεις και η ασφάλεια καθώς και να μην εφαρμοστεί ο νόμος για την Πανεπιστημιακή αστυνομία.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ