Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Βανδάλισαν παιδική χαρά στην Πολίχνη λίγες μέρες μετά τα εγκαίνιά της (φωτο)

Το ανακαινισμένο πάρκο βρίσκεται στην περιοχή της Πολίχνης στη Θεσσαλονίκη και τα εγκαίνιά του πραγματοποιήθηκαν στις 9 Ιουνίου.

Δεν πέρασαν ούτε δέκα μέρες μετά την παράδοσή της προς χρήση στους δημότες και η ανακαινισμένη παιδική χαρά στην περιοχή της Πολίχνης βανδαλίστηκε από αγνώστους.

Το ανακαινισμένο πάρκο βρίσκεται στο ύψος της συμβολής των οδών Φιλίππου και Καρυπίδη, κοντά στον θερινό κινηματογράφο Τζένη Καρέζη και το Ανοιχτό Θέατρο Κρύας Βρύσης «Τάσος Πεζιρκιανίδης».

Χθες συνεργείο Καθαριότητας του δήμου Παύλου Μελά που πήγε στην παιδική χαρά διαπίστωσε ότι είχαν προκληθεί καταστροφές στον χώρο. Συγκεκριμένα όπως ανέφερε στη Voria.gr ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Άμεσης Επέμβασης και αρμόδιος για τη συντήρηση των παιδικών χαρών Ιωσήφ Άκης Αράπογλου, κατέστρεψαν το τραμπολίνο στην πρότυπη παιδική χαρά, ενώ δύο μέρες πριν τα εγκαίνια είχε βαφτεί και μουτζουρωθεί η κούνια που βρίσκεται στον χώρο. «Έχουμε ξεκινήσει τις ενέργειες για να αντικαταστήσουμε το όργανο, αλλά δεν τα έχουμε όλα άμεσα στη διάθεσή μας. Είναι επικίνδυνα αυτά τα πράγματα. Παίζουν μικρά παιδιά εκεί», επισημαίνει ο κ. Αράπογλου, σημειώνοντας ότι δεν είναι λύση να υπάρχουν κάμερες παντού.

Η παιδική χαρά δεν έχει κλειδωθεί απλά ασφαλίστηκε το σημείο που βρίσκονταν το τραμπολίνο. Ο αντιδήμαρχος καλεί τους γονείς να είναι λίγο προσεκτικοί μέχρι να αντικατασταθεί το παιχνίδι. «Αυτά γίνονται από μεγαλύτερα παιδιά που μπαίνουν στο χώρο τις βραδινές ώρες. Εμείς δεν μπορούμε να είμαστε συνέχεια σε όλες τις παιδικές χαρές», τονίζει.

Ο δήμος έχει ήδη 85 παιδικές χαρές σε όλες τις κοινότητες και σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο συνεχώς καταγράφονται φαινόμενα βανδαλισμού. «Δεν είναι μόνο τα χρήματα που ξοδεύουμε, το θέμα είναι να μην κινδυνεύουν τα παιδιά», σημειώνει ο κ. Αράπογλου. «Ελεύθεροι χώροι για τους μικρούς μας συνδημότες-παιδικές χαρές- βανδαλίζονται προκαλώντας την δίκαιη αγανάκτηση γονιών και περιοίκων. Θερμοκέφαλοι νεαροί φροντίζουν τη " λήξη" της λειτουργίας των παιχνιδιών πριν την ώρα τους. Εκτονώνονται σπάζοντας και γράφοντας ασχήμιες», σημειώνει.

Η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών διαμόργωσε έναν τόπο αναψυχής με σήμα κατατεθέν τους πολύχρωμους λόφους και με σειρά πλεονεκτημάτων όπως τα φιλικά προς το περιβάλλον υλικά, τα δάπεδα ασφαλείας που απορροφούν τους κραδασμούς στις περιπτώσεις πτώσης των παιδιών, τα ασφαλή, πιστοποιημένα και σύγχρονα ολοκαίνουργια όργανα – παιχνίδια που ενθαρρύνουν τη φαντασία των χρηστών και θα λατρέψουν τα παιδιά προσχολικής ηλικίας αλλά και οι έφηβοι. Ο νέος χώρος είναι απόλυτα προσβάσιμος για παιδιά ΑμΕΑ.

Σημειώνεται ότι τον Ιανουάριο είχε ξεκινήσει η παρέμβαση της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και πραγματοποιήθηκαν εργασίες αναβάθμισης και αποκατάστασης σε συνολικά 16 παιδικές χαρές, σε όλες τις δημοτικές ενότητες.

Ο κ. Αράπογλου καλεί τους γονείς στην περίπτωση που κάποιο όργανο είναι χαλασμένο να επικοινωνούν με το τηλέφωνο 2313302830.