Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Βαριά άρρωστη γυναίκα κινδυνεύει να μείνει άστεγη

Η Μαρία Κουμουτσάκου έμεινε ουσιαστικά άστεγη από τον Ιανουάριο του 2018 και το τελευταίο διάστημα φιλοξενείται από την Ένωση Βιοκαλλιεργητών.

Έκκληση για βοήθεια πραγματοποιεί μέσω ενός κειμένου που διαδόθηκε μέσω του facebook, μια άστεγη γυναίκα από τη Θεσσαλονίκη που πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας.

Η Μαρία Κουμουτσάκου έμεινε ουσιαστικά άστεγη από τον Ιανουάριο του 2018 και το τελευταίο διάστημα φιλοξενείται από την Ένωση Βιοκαλλιεργητών σε ένα ημιυπόγειο γραφείο.

Την Τετάρτη 19 Ιουνίου ωστόσο θα πρέπει να εγκαταλείψει τον χώρο διότι τον χρειάζεται η ένωση.  «Όπως καταλαβαίνετε χρειάζεται να βρεθεί άμεσα κάποιος χώρος για να με φιλοξενήσει εντός ή πέριξ του Δήμου Θεσσαλονίκης έως ότου βρεθεί κάτι πιο μόνιμο για να μην βρεθώ στον δρόμο», αναφέρει χαρακτηριστικά η κ. Κουμουτσάκου.

Η ίδια κάνει έκκληση να δημοσιοποιηθεί το πρόβλημά της με την ελπίδα να βρεθεί κάποιος να τη βοηθήσει διότι όπως λέει, «μέχρι στιγμής οι θεσμοί και οι κρατικοί μηχανισμοί δεν μπορούν να δώσουν μόνιμη λύση».

Σύμφωνα με την ίδια, ήδη έχουν ενεργοποιηθεί κάποιοι άνθρωποι οι οποίοι ψάχνουν τρόπους για να τη βοηθήσουν, ενώ όπως λέει «για ακατανόητο λόγο μου μείωσαν το ποσοστό αναπηρίας και αυτή η απόφαση διακόπτει το προνοιακό οικονομικό βοήθημα».

Όποιος επιθυμεί να τη βοηθήσει μπορεί να επικοινωνήσει μαζί της καλώντας στο τηλέφωνο 6986 652905