Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Βαριές καμπάνες για παραβάσεις του αντικαπνιστικού νόμου

Σύμφωνα με την ΕΑΔ διαπιστώθηκαν παραβάσεις σε δύο από τα ελεγχθέντα καταστήματα και επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 6.100 ευρώ.

Ελέγχους σε εννέα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για τυχόν παραβάσεις του αντικαπνιστικού νόμου πραγματοποίησε στη Θεσσαλονίκη κλιμάκιο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας.

Μεταξύ των καταστημάτων δύο ήταν κέντρα διασκέδασης, ενώ οι έλεγχοι έγιναν βραδινές ώρες του Σαββάτου και πρώτες πρωινές ώρες Σαββάτου προς Κυριακή.

Σύμφωνα με την ΕΑΔ διαπιστώθηκαν παραβάσεις σε δύο εξ’ αυτών και επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 6.100€ (1x4.000€,1x100€, 1x2.000€).

Ειδικότερα, σε μία επιχείρηση, επιβλήθηκε πρόστιμο 100€ σε πελάτη που βρέθηκε να καπνίζει σε χώρο που ενέπιπτε στις διατάξεις του αντικαπνιστικού νόμου και στον ιδιοκτήτη της επιχείρησης επιβλήθηκε πρόστιμο 4.000€ (2η Υποτροπή). Σε δεύτερη επιχείρηση επιβλήθηκε πρόστιμο 2.000€ για μη τήρηση βιβλίου Αναφοράς Καπνίσματος.

Έλεγχοι έγιναν και την Παρασκευή σε 16 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στη Θεσσαλονίκη, χωρίς όμως να διαπιστωθεί κάποια παράβαση.