Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΒΑΖΕΙ ΜΠΡΟΣ ΑΚΟΜΑ 80 ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ Ο ΟΑΣΘ

Έπεσαν σήμερα οι υπογραφές για την ενίσχυση του στόλου του Ο.Α.Σ.Θ, κατά 80 επιπλέον οχήματα, 30 αρθρωτά και 50 κανονικά.

Από τον Σεπτέμβριο ο ΟΑΣΘ θα διαθέτει καθημερινά περισσότερα από 400 οχήματα στο πολεοδομικό συγκρότημα, όπως είχε ενημερώσει σχετικά η Voria.gr, και συνολικά στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης θα κυκλοφορούν περισσότερα από 550 λεωφορεία, μαζί με τα 125 των ΚΤΕΛ.

Αυτό θα επιτευχθεί μετά από τη σημερινή υπογραφή σύμβασης για την ενίσχυση του στόλου του Ο.Α.Σ.Θ, κατά 80 επιπλέον οχήματα, από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού, Γιώργο Σκόδρα.

Ο Οργανισμός θα ενισχυθεί με 30 αρθρωτά και 50 κανονικά οχήματα, τα οποία θα προστεθούν σταδιακά στο δυναμικό του. Υπενθυμίζεται ότι πριν από δύο χρόνια, τον Ιούλιο του 2019, ο Ο.Α.Σ.Θ διέθετε περίπου 200 οχήματα.

Η διαδικτυακή υπογραφή της σύμβασης έγινε «παρουσία» του Γενικού Γραμματέα Μεταφορών Γιάννη Ξιφαρά, ο οποίος παρακολούθησε διαδικτυακά τη διαδικασία, του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα και μελών του Δ.Σ. του Ο.Α.Σ.Θ.

Το συμφωνητικό το οποίο υπέγραψε ο κ. Σκόδρας, αποτελεί επέκταση σύμβασης που βρίσκεται σε εξέλιξη από τον Οκτώβριο του 2020, μέσω της οποίας ο Ο.Α.Σ.Θ μισθώνει ήδη 180 λεωφορεία. Στη σύμβαση προβλεπόταν η δυνατότητα αύξησης του αριθμού των οχημάτων, η οποία ενεργοποιείται από σήμερα.

«Βρήκαμε το σύστημα αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης σε πολύ δύσκολη κατάσταση. Δεν αρχίσαμε τις προσπάθειες βελτίωσης από το σημείο μηδέν, αλλά από μείον. Σε αυτά τα δύο χρόνια έγινε σημαντική δουλειά και προσπάθεια από τον Ο.Α.Σ.Θ. Συνεχίζουμε, καθώς στόχος μας δεν είναι μόνον η αριθμητική αναβάθμιση αλλά η ποιοτική», σημείωσε ο κ. Ξιφαράς.

«Χαίρομαι διότι με τη συμπλήρωση δύο ετών κλείνει ο κύκλος αύξησης του στόλου. Το επόμενο βήμα είναι η αναβάθμιση των υπηρεσιών τις οποίες είμαι βέβαιος ότι θα προσφέρει ο Ο.Α.Σ.Θ στους Θεσσαλονικείς, μαζί και με το μετρό», υπογράμμισε ο κ. Ζέρβας.

«Οι προσπάθειες για την πλήρη ανάταξη και αναβάθμιση των αστικών συγκοινωνιών στη Θεσσαλονίκη συνεχίζονται. Ο στόλος των οχημάτων διπλασιάστηκε, όμως εμείς συνεχίζουμε την προσπάθεια για ποιοτικές συγκοινωνίες, τις οποίες αξίζουν οι Θεσσαλονικείς», τόνισε ο κ. Σκόδρας.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ