Skip to main content

Βγήκαν τα πρώτα λεωφορεία του ΟΑΣΘ - Ποιες γραμμές λειτουργούν

Αποφασίστηκε να κυκλοφορήσουν ορισμένες από τις βασικές γραμμές των δρομολογίων του Οργανισμού ώστε να εξυπηρετηθούν πολίτες στις μετακινήσεις τους.

Ξεκίνησαν να κυκλοφορούν τα πρώτα λεωφορεία του ΟΑΣΘ στη Θεσσαλονίκη, μετά το απαγορευτικό που υπήρξε εξαιτίας της χθεσινοβραδινής χιονόπτωσης, απόφαση την οποία δεν είναι σαφές για ποιους λόγους ελήφθη και η οποία έχει προκαλέσει κύμα αντιδράσεων καθώς η πόλη έμεινε για ώρες χωρίς αστική συγκοινωνία.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΟΑΣΘ χθες το βράδυ, κλιμάκιο της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας πέρασε από το αμαξοστάσιο της Σταυρούπολης και έδωσε εντολή να μην γίνει κανένα δρομολόγιο σήμερα τουλάχιστον έως τις 14.00.

Γεγονός που διαψεύδει από την πλευρά της η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία αναφέρει ότι δεν έχει εκδώσει καμιά απαγόρευση κυκλοφορίας για τα αστικά λεωφορεία του ΟΑΣΘ, ούτε έχει δώσει σχετική εντολή. Το μόνο αίτημα της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας είναι προς τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ώστε όλα τα οχήματα που κινούνται στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο να φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες.

Σε κάθε περίπτωση και δεδομένου ότι οι περισσότεροι βασικοί οδικοί άξονες στη Θεσσαλονίκη είναι ανοιχτοί αποφασίστηκε να λειτουργήσουν ορισμένες από τις βασικές γραμμές.

Ως εκ τούτου, άρχισαν να λειτουργούν οι γραμμές 27 (Σταυρούπολη), 28 (Συκιές-Παπαγεωργίου), 32 (Αριστοτέλους- Εύοσμος), 57 (Ασβεστοχώρι-Παπανικολάου), 12 (Τούμπα), 25 (Νεάπολη), 10 (Χαριλάου-Σταθμός) και οι κεντρικές  γραμμές στο 3Κ, 2Κ, καθώς και η γραμμή 5 της Νέας Κρήνης και η 6 της Καλαμαριάς. Επίσης έχουν ξεκινήσει δρομολόγια στη γραμμή 01Χ προς και από το αεροδρόμιο «Μακεδονία».

Δείτε την ανακοίνωση του ΟΑΣΘ.