Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Βίντεο από την ένταση στο ΓΕΛ Ευόσμου για μαθητή που δεν έκανε test

Οι γονείς του μαθητή που δεν έκανε τεστ και άτομα που αυτοαποκαλούνται «θεματοφύλακες του Συντάγματος», διαπληκτίστηκαν λεκτικά με αστυνομικούς.

Βίντεο από τη στιγμή που κλήθηκε η αστυνομία έξω από το 1ο Λύκειο Ευόσμου, όπου δεν επιτράπηκε η είσοδος σε μαθητή που δεν είχε πραγματοποιήσει το προβλεπόμενο self test για τον κορωνοϊό, αναρτήθηκε στο διαδίκτυο.

Οι γονείς του μαθητή και άλλα άτομα που αυτοαποκαλούνται «θεματοφύλακες του Συντάγματος», διαπληκτίστηκαν λεκτικά με αστυνομικές δυνάμεις που έφτασαν στο σημείο, απειλώντας μάλιστα τους αστυνομικούς πως θα τους μηνύσουν για παράβαση καθήκοντος.

«Έχω καταθέσει αίτηση ότι αρνουμαι τεστ covid για το παιδί μου, με βάση τον νόμο του Συντάγματος Α 120, περί ατομικών δικαιωμάτων. Εφόσον δεν συναινώ εγώ για να υποστεί το παιδί μου οποιαδήποτε ιατρική εξέταση δεν είναι υποχρεωμένο. Αυτή την στιγμή ζήτησα αίτηση και πρωτόκολλο από το λύκειο, όπυ αναγκαστικά με την παρουσία της αστυνομίας μου το δώσανε. έχω κάνει μία μήνυση προς όλους τους αρμόδιους φορείς, καθηγητές και όποιος άλλος είναι συνυπεύθυνος για όλη αυτήν την κατάσταση που βιώνουμε. Αυτό το κάνετε στην αστυνομία, μόνοι σας, δεν χρειάζετε να έχετε παρουσία δικηγόρου. Αυτή τη στιγμή είμαστε όλοι εδώ θεματοφύλακες του Συντάγματος όπου στηρίζουμε όλοι μαζί ο ένας τον άλλον, όποιος μας έχει ανάγκη είμαστε εδώ, μπορούμε να έρθουμε και να σας συμπαρασταθούμε», ανέφερε μεταξύ άλλων η Σοφία Ρωμαίου, μητέρα του μαθητή που δεν εισήλθε στο σχολείο του επειδή δεν πραγματοποίησε το απαιτούμενο self test.