Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Δείτε βίντεο από την παρέμβαση αναρχικών στο Γαλλικό Ινστιτούτο

Η Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης δημοσίευσε φωτογραφίες και βίντεο από τη χθεσινή παρέμβαση στο Γαλλικό Ινστιτούτο.

Βίντεο και φωτογραφίες από τη χθεσινή παρέμβαση με τρικάκια που πραγματοποιήθηκε στο Γαλλικό Ινστιτούτο επί της Λεωφόρου Στρατού, στη Θεσσαλονίκη, δημοσίευσε η αναρχική ομάδα Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης.

Για την παρέμβαση προσήχθησαν από την ΕΛΑΣ τη χθεσινή μέρα οκτώ άτομα που όμως δεν διαπιστώθηκε κάτι εις βάρος τους και αφέθησαν λίγο αργότερα ελεύθεροι.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που δημοσίευσαν σε ιστοσελίδα που πρόσκειται στον αναρχικό χώρο, η παρέμβαση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της διεθνής ημέρας δράσεων για την αποφυλάκισή του Libre Flot, που είναι φυλακισμένος στη Γαλλία κατηγορούμενος ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης.

«Ο σύντροφος Libre Flot στοχοποιείται και διώκεται πολιτικά από το γαλλικό κράτος, γιατί πολέμησε ως εθελοντής αγωνιστής στις τάξεις των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος. Συμμετείχε ενεργά στις μάχες για την απελευθέρωση της Ράκκα, του προπυργίου του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία», σημειώνεται στην ανακοίνωση της Ελευθεριακής Πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες: