Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Καρέ καρέ η διάρρηξη των 130 δευτερολέπτων στο χρυσοχοείο - Δύο βίντεο

Με λοστούς και βαριοπούλες κατάφεραν να παραβιάσουν το ρολό του καταστήματος - Απέσπασαν το χρηματοκιβώτιο που είχε πολύτιμους λίθους και ρολόγια

Δύο βίντεο που καταγράφουν λεπτό προς λεπτό τη δράση των τεσσάρων διαρρηκτών του εργαστηρίου αδαμαντοδεσίας επί της οδού Κλεισούρας, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Όπως είναι εμφανές και στο βίντεο από την εξωτερική απέναντι κάμερα του χρυσοχοείου, τέσσερα άτομα μπήκαν από την οδό Βενιζέλου στην οδό Κλεισούρας και στάθμευσαν κοντά στο κατάστημα.



Με λοστούς και βαριοπούλες κατάφεραν να παραβιάσουν το ρολό του καταστήματος. Οι τρεις καταφέρουν να μπουν μέσα και ο τέταρτος έμεινε έξω κρατώντας έναν πυροσβεστήρα.

Λίγο αργότερα, μέσα σε μόλις 2 λεπτά και 10 δευτερόλεπτα, υπό τον ήχο του συναγερμού, απέσπασαν το χρηματοκιβώτιο που περιείχε κοσμήματα, σοβαρά έγγραφα και πολύτιμοι λίθοι, με την αξία τους να υπολογίζεται μεταξύ των 70.000 με 100.000 ευρώ, και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Το δεύτερο βίντεο είναι από το εσωτερικό του καταστήματος αλλά όχι από μπροστινή πλευρά, καθώς φρόντισαν να σπάσουν την κάμερα που ήταν τοποθετημένη στο συγκεκριμένο σημείο. Εκεί φαίνεται ένας εκ των διαρρηκτών να αναζητά και άλλα χρήματα ή αντικείμενα.

Οι ιδιοκτήτες είδαν σε απευθείας μετάδοση τη διάρρηξη στο κατάστημά τους από την κάμερα ασφαλείας. Την αστυνομία κάλεσαν περίοικοι.

Για κινήσεις με... μαεστρία κάνει λόγο μία κάτοικος κοντινής πολυκατοικίας που στο άκουσμα του συναγερμού βγήκε στο μπαλκόνι της. «Με το που ακούσαμε τον συναγερμό βγήκαμε απευθείας στο μπαλκόνι. Στο δρομάκι υπάρχουν και αρκετά διαμερίσματα βραχυχρόνιας μίσθωσης και οι ένοικοι τρόμαξαν. Είδαμε τα άτομα να σπάνε με μαεστρία το ρόλο και το τζάμι, παρά τον ήχο του συναγερμού, ο οποίος ήταν εκκωφαντικός», σημειώνει η ίδια. «Άμεσα καλέσαμε την αστυνομία αλλά δεν πλησιάσαμε καθώς φοβηθήκαμε», τονίζει.

«Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να βλέπεις τους κόπους μίας ζωής να χάνονται μέσα σε δύο λεπτά και να πρέπει να αντικατασταθούν καθώς και να αποζημιωθούν και οι πελάτες», δηλώνει η ιδιοκτήτρια του καταστήματος, Βάνα Σαββαΐδου.

«Στις 3 παρά 20 μας ενημέρωσε η εταιρεία σεκιούριτι πως χτυπούσε ο συναγερμός του καταστήματος. Άμεσα μπήκαμε στις κάμερες από τα τηλέφωνά μας και είδαμε να έχουν σπάσει τις τζαμαρίες του μαγαζιού μας και να μεταφέρουν το χρηματοκιβώτιο», λέει η κ. Σαββαΐδου και συνεχίζει τονίζοντας πως μπήκαν στο αμάξι και έφθασαν κατευθείαν στο σημείο.

Η ίδια περιγράφει πως μέσα σε δύο λεπτά και 10 δευτερόλεπτα έσπασαν το εξωτερικό στόρι, το αφαίρεσαν καθώς τους ενοχλούσε, διέλυσαν τη μισή τζαμαρία, αφαίρεσαν το χρηματοκιβώτιο, το πέταξαν έξω, το μετέφεραν στο πορτ μπαγκάζ του οχήματος που περίμενε απέξω και έπειτα έγιναν καπνός.

«Μιλούσαν ελληνικά καθώς τους άκουσα να λένε "πάμε, πάμε, πάμε". Η σιγουριά των κινήσεών τους φανερώνει πως ήξεραν πού πήγαιναν», προσθέτει η ίδια.

«Ο τελευταίος καθόταν απέναντι με έναν πυροσβεστήρα στο χέρι που εκ των υστέρων μάθαμε πως τον κρατάει για το αυτοκίνητο της αστυνομίας για τους αντιμετωπίσουν όταν θα έφθαναν στο σημείο», δηλώνει.