Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Βίντεο από τη νέα ληστεία στο ψιλικατζίδικο που είχε δολοφονηθεί υπάλληλος

Βίντεο από τη νέα ληστεία που πραγματοποιήθηκε σε ψιλικατζίδικο στην Τούμπα, όπου είχε δολοφονηθεί ένας 44χρονος υπάλληλος, έρχεται στη δημοσιότητα.

Μνήμες από τη φονική ληστεία που σημειώθηκε τον περασμένο Νοέμβριο σε ψιλικατζίδικο στην Τούμπα στη Θεσσαλονίκη ξύπνησαν το βράδυ του Σαββάτου (22-01-2022). Κουκουλοφόρος που κρατούσε μαχαίρι μπήκε στο κατάστημα λίγο πριν τις 22.00 και αφού έβγαλε μαχαίρι κατάφερε να βουτήξει τις εισπράξεις που υπήρχαν στο ταμείο, μπροστά στα έντρομα μάτια της νεαρής υπαλλήλου.

Στο βίντεο που παρουσιάζει το newsit.gr βλέπουμε τη στιγμή της ληστείας. Ο νεαρός που φοράει καπέλο, κουκούλα και γυαλιά ηλίου σε μια προσπάθεια να κρύψει τα χαρακτηριστικά του, μπαίνει στο ψιλικατζίδικο της Τούμπας στις 21.50. Μέσα σε κάτι λιγότερο από τρία λεπτά ολοκληρώνει το χτύπημα, με την κάμερα ασφαλείας, αυτή που είχε καταγράψει τη δολοφονία του 44χρονου τον περασμένο Νοέμβρη, να δείχνει τα όσα ακολουθούν.

Ο ληστής κάνει αρχικά πως ψάχνει για να αγοράσει. Έχει έξω μόνο το αριστερό του χέρι. Στο δεξί φοράει γάντι και για την ώρα το έχει μέσα στην τσέπη του μπουφάν του. Διαλέγει από το ράφι και πηγαίνει μπροστά στη νεαρή υπάλληλο που βρίσκεται πίσω από το ταμείο. Λίγα δευτερόλεπτα μετά, κάνει ότι θα φύγει και τότε με το δεξί του χέρι βγάζει το μαχαίρι που έκρυβε και την απειλεί.

Ο νεαρός κουκουλοφόρος ανοίγει το ταμείο και βουτάει τα 60 ευρώ που υπήρχαν μέσα. Αμέσως μετά φεύγει χωρίς να πειράξει την υπάλληλο. Εκείνη ευτυχώς δεν αντιστάθηκε. Δεν προσπάθησε να τον σταματήσει όπως είχε κάνει ο αδικοχαμένος υπάλληλος. Όταν ο ληστής έβγαλε το μαχαίρι, η κοπέλα έκανε πίσω και του άφησε το πεδίο ελεύθερο.



Στο επόμενο βίντεο ντοκουμέντο του newsit.gr, φαίνεται ο τρόπος με τον οποίο ο ληστής μπήκε στο ψιλικατζίδικο λίγο νωρίτερα. Η κάμερα ασφαλείας τον καταγράφει να κόβει βόλτες και όταν διαπιστώνει πως δεν υπάρχει κίνηση, αποφασίζει να κάνει το επόμενο βήμα. Να μπει στα ενδότερα και να κάνει τη ληστεία.



Όλα αυτά 2,5 μήνες μετά τη δολοφονία του 44χρονου υπαλλήλου στο ίδιο ψιλικατζίδικο. Ο 44χρονος έφερε σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις από χτύπημα που δέχθηκε με τη λαβή του όπλου του δράστη, όταν αντέδρασε και επιχείρησε να τον αποτρέψει. Διεκομίσθη στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, ωστόσο δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή και λίγο αργότερα κατέληξε.