Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης έξω από το ΕΠΑΛ Ευόσμου

Ομάδα περίπου 15 ατόμων εξαπολύουν επίθεση σε βάρος ενός μαθητή και ενός φοιτητή σε δρόμο παρακείμενο του ΕΠΑΛ Ευόσμου- Ανησυχία για νέο κύκλο έντασης

Βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης που σημειώθηκε χθές έξω από το 2ο ΕΠΑΛ Ευόσμου φέρνει στο φως της δημοσιότητας η Voria.gr.

Συγκεκριμένα, όπως φαίνεται και στο βίντεο, ομάδα περίπου 15 ατόμων επιτίθεται σε δύο άτομα, ένας εκ των οποίων είναι φοιτητής και ένας μαθητής από άλλο σχολείο, σε δρόμο παρακείμενο του ΕΠΑΛ και στη συνέχεια τους κυνηγάνε. Τα δύο άτομα, σύμφωνα με πληροφορίες, βρέθηκαν στο σχολικό συγκρότημα προκειμένου να καλέσουν σε συμμετοχή στο αυριανό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο. Σημειώνεται πως το σχολείο τελούσε υπό κατάληψη και σε εξέλιξη βρισκόταν η γενική συνέλευση για να αποφασιστεί αν αυτή θα συνεχιστεί ή όχι.  

Τα άτομα που κάνουν την επίθεση ανήκουν στον ακροδεξιό χώρο. 'Αλλωστε, νωρίτερα, σήμερα, άγνωστοι πέταξαν τρικάκια με εθνικιστικό περιεχόμενο, στα οποία αναγράφεται το όνομα της  οργάνωσης «Εθνικιστική Νεολαία Θεσσαλονίκης» και είχαν  συνθήματα κατά της χρήσης της προστατευτικής μάσκας στα σχολεία αλλά και πολιτικού περιεχομένου. Λίγο αργότερα υπήρξαν αναφορές για αναταραχή και ρίψη κροτίδων στους διαδρόμους του σχολείου ενώ το μάθημα βρισκόταν σε εξέλιξη.

Διαβάστε - Θεσσαλονίκη: Εθνικιστές πέταξαν τρικάκια έξω από το ΕΠΑΛ Ευόσμου

Υπενθυμίζεται πως με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας καταδίκασε το περιστατικό, ενώ τα μέλη της κάλεσαν εκ νέου στο εκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Πέμπτης στο άγαλμα Βενιζέλου στις 12:00.

Διαβάστε - Θεσσαλονίκη: Αναταραχή στο ΕΠΑΛ Ευόσμου - Κροτίδες στους διαδρόμους αναφέρουν μαθητές

Όπως σημείωσε στη Voria.gr ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Θανάσης Κοκονάς, λίγο μετά τις 8:30 οι μαθητές είχαν συγκεντρωθεί στην είσοδο του σχολικού συγκροτήματος προκειμένου να καλέσουν σε γενική συνέλευση για συμμετοχή στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Πέμπτης, το οποίο γίνεται με αίτημα τη λήψη πρόσθετων μέτρων για την ασφαλή διεξαγωγή των μαθημάτων λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Τότε, σύμφωνα με τον ίδιο, μια ομάδα περίπου 10 ατόμων τους πλησίασε, τους προπηλάκισε αρχικά και στη συνέχεια τους γρονθοκόπησε.

Το τελευταία περισταστικά προκαλούν ανησυχία για πυροδότηση νέου κύκλου έντασης, καθώς στα τέλη Σεπτεμβρίου τόσο στο ίδιο σχολείο όσο και ειδικά στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης είχαν σημειωθεί σοβαρά επεισόδια που είχαν προκαλέσει σοκ στο πανελλήνιο.