Skip to main content

Θεσσαλονίκη:«Καιρός να σταματήσει ο κύκλος της βίας» - Η βιντεοπροβολή στο κτήριο του ΥΜΑΘ

Στην πρόσοψη του Διοικητηρίου στη Θεσσαλονίκη προβάλλεται βίντεο με στόχο να σταλεί το μήνυμα να σταματήσει ο κύκλος της βίας σε βάρος των γυναικών

Βίντεο με στόχο να σταλεί το μήνυμα να σταματήσει ο κύκλος της βίας σε βάρος των γυναικών προβάλλεται εδώ και λίγη ώρα στην πρόσοψη του Διοικητηρίου.

Με τον τρόπο αυτό το υπουργείο Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας - Θράκης) συμμετέχει στη σημερινή Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.

Στο εμβληματικό διατηρητέο κτήριο της πόλης αναγράφεται με βιντεοπροβολή η διεθνής ημέρα και απεικονίζεται το σήμα του γυναικείου φύλου, με τον κύκλο και τον σταυρό στο κάτω μέρος, ο οποίος περιστρέφεται, με μικρότερους σταυρούς να προστίθενται κατά τη διάρκεια της περιστροφής.

Παράλληλα, μήνυνα για τη Διεθνή Ημέρα έστειλε ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Σταύρος Καλαφάτης. Όπως τονίζει «η 25η Νοεμβρίου -Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών- θα βρει δικαίωση όταν γιορτάζεται έμπρακτα από όλες και όλους, 365 ημερες το χρόνο. Ας κάνουμε λοιπόν κάτι παραπάνω ακόμη», συμπληρώνοντας ότι «στηρίζουμε το κίνημα #metoo. Σπάμε τον κύκλο της βίας. Ενθαρρύνουμε τα θύματα να μιλήσουν. Η Πολιτεία διαθέτει ασφαλές και μόνιμο Δίκτυο Δομών για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών: Τα 43 συμβουλευτικά κέντρα, με εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, τους 19 ξενώνες φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών και την τηλεφωνική γραμμή SOS 15900, πανελλαδικής εμβέλειας, 24ωρης λειτουργίας».

«Είμαστε εδώ για αυτές τις γυναίκες», κατέληξε ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης).