Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Βίντεο-ντοκουμέντο από τη δράση της σπείρας που άνοιγε σπίτια

Κάμερες κατέγραψαν τη δράση των αδίστακτων ληστών που σε μια περίπτωση χτύπησαν ακόμα και σκύλο που φυλούσε αποθήκη για να φύγει από κοντά τους.

Βίντεο-ντοκουμέντο από τη δράση της σπείρας που λήστευε σπίτια και επιχειρήσεις ανυποψίαστων πολιτών σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική δίνει στη δημοσιότητα το Mega.

Πρόκειται για έξι Ρομά, ηλικίας 21 έως 46 ετών, συγγενείς μεταξύ τους, οι οποίοι μέσα σε ένα μήνα, από τις 20 Απριλίου μέχρι και τις 19 Μαΐου, προχώρησαν σε 36 ληστείες και διαρρήξεις με λεία 53.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι τα πέντε από τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, είχαν συλληφθεί τον Ιούνιο του 2020 για συναφή αδικήματα και κρατούνταν προσωρινά μέχρι τον Μάρτιο του 2021. Ωστόσο με το που αποφυλακίστηκαν, άρχισαν εκ νέου τη δράση τους.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των θυμάτων, ο τρόπος που δρούσαν ήταν ιδιαίτερα βίαιος, ενώ μάλιστα σε μια περίπτωση χτύπησαν ακόμα και σκύλο που φυλούσε αποθήκη για να φύγει από κοντά τους.

«Κυνηγούσαν τον σκύλο μέσα εδώ με το αυτοκίνητο για να τον χτυπήσουν» αναφέρει ένας από τους ιδιοκτήτες και θύμα της σπείρας ενώ άμερες ασφαλείας καταγράφουν τις κινήσεις των αδίστακτων ληστών.

Οι φερόμενοι ως δράστες θα απολογηθούν τη Δευτέρα ενώπιον ανακριτή και μέχρι τότε θα παραμείνουν υπό κράτηση.