Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Η βόλτα Τσίπρα στον Εύοσμο - Τι συζήτησε με πολίτες (vid)

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ περιηγήθηκε στην αγορά του Ευόσμου και μίλησε με καταστηματάρχες, πολίτες και νέους, κυρίως για τις επιπτώσεις της πανδημίας.

Στην κεντρική πλατεία του Ευόσμου έφτασε λίγο μετά τις 11.30 ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, που πραγματοποιεί σήμερα επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη.

Χαλαρός και ευδιάθετος, ο κ. Τσίπρας περιηγήθηκε στην αγορά του Ευόσμου και συνομίλησε με καταστηματάρχες, πολίτες και νέους, ρωτώντας κυρίως για τις οικονομικές επιπτώσεις που έχουν πλήξει τους επαγγελματίες αλλά και την κοινωνία λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποδέχθηκαν βουλευτές και στελέχη του κόμματος, που περίμεναν ήδη από το πρωί στο σημείο, καταχειροκροτώντας τον με το που κατέβηκε από το αμάξι. Ο κ. Τσίπρας μάλιστα, αστειευόμενος, τους ρώτησε πως πέρασαν στην καραντίνα, λέγοντας σε μερικούς πως... μάλλον πάχυναν.

Δεν παρέλειψε μάλιστα να ρωτήσει μια παρέα ανηλίκων που τον περίμεναν σε συνοικιακό καφέ τι ομάδα είναι, με τον ίδιο να ανταπαντάει στις απαντήσεις τους: «Από τη Λάρισα και πάνω σας συμπαθώ, αν και εγώ είμαι Παναθηναϊκός».

Ο κ. Τσίπρας έβγαλε αρκετές selfies κατά τη διάρκεια της περιοδείας, ενώ περνώντας έξω από κουρείο της γειτονιάς είπε στον ιδιοκτήτη που είχε βγει στην εξώπορτα: «Δεν μου ρίχνεις και μένα ένα κούρεμα;».



Αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της βόλτας του επεσήμανε να τηρηθούν οι αποστάσεις, γιατί αλλιώς... «θα μας μαζέψει ο Χαρδαλιάς».

Στο τέλος της βόλτας του, έξω από το δημαρχείο της περιοχής, συνομίλησε για λίγα λεπτά με τον δήμαρχο Κορδελιού - Ευόσμου, Κλεάνθη Μανδαλιανό, ο οποίος αφού τον ευχαρίστησε για όσα έκανε για την τοπική αυτοδιοίκηση, του χάρισε ένα λεύκωμα του δήμου. Ερωτηθείς από τον κ. Τσίπρα για την εκτίμηση του για τον «δεύτερο γύρο» της πανδημίας, ο κ. Μανδαλιανός ανέφερε:  «Εγώ θεωρώ ότι όλα αυτά είναι λίγο υπερβολικά. Τα ΜΜΕ τα φουντώνουν λίγο».



Αυτή την ώρα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει συνάντηση με ανθρώπους στον χώρο της εστίασης του δήμου Κορδελιού Ευόσμου σε καφέ στην πλατεία της περιοχής.

Στην περιοδεία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται μεταξύ άλλων, η Κατερίνα Νοτοπούλου, ο Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης, ο Χρήστος Γιαννούλης, ο Σωκράτης Φάμελλος, η Ελευθερία Χατζηγεωργίου, η Δώρα Αυγέρη κα.