Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Βομβαρδισμένο τοπίο η Πολυτεχνική Σχολή από τα χθεσινά επεισόδια (φωτο+vid)

Με το πρώτο φως της ημέρας καθαριστές του πανεπιστημίου ανέλαβαν την αποκατάσταση του χώρου που μετατράπηκε σε πεδίο μάχης χθες τη νύχτα

Αποκαρδιωτικές είναι εικόνες που έρχονται από την Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου σήμερα, μία ημέρα μετά τα εκτεταμένα επεισόδια που έλαβαν χώρα χθες τη νύχτα σε εκείνο το σημείο από κουκουλοφόρους, μετά τη λήξη της πορείας για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Με το πρώτο φως της ημέρας καθαριστές του πανεπιστημίου ανέλαβαν τον καθαρισμό του σημείου το οποίο μετατράπηκε σε πεδίο μάχης.

Οι αρμόδιες αρχές προσπαθούν να καταμετρήσουν τις ζημιές που προκλήθηκαν από κουκουλοφόρους που ταμπουρώθηκαν μέσα στο πανεπιστήμιο και εκτόξευσαν πέτρες και δεκάδες μολότοφ κατά των αστυνομικών αρχών, που απάντησαν με χημικά.

Μάρμαρα, σπασμένοι τοίχοι, κατεστραμένα έδρανα και σκουπίδια συνθέτουν το σκηνικό καταστροφής.

Τι λέει ο πρύτανης του ΑΠΘ

Σε μια πρώτη αποτίμηση των καταστροφών, ο πρύτανης του πανεπιστημίου, Νίκος Παπαϊωάννου, ανέφερε στη Voria.gr πως σχεδόν όλες οι ζημιές έγιναν εκτός του πανεπιστημίου και ήταν μικρής κλίμακας. «Είχαμε φθορές στα σκαλοπάτια και σε χώρους εκτός της Σχολής που δεν αποπνέουν ανησυχία», σημείωσε και πρόσθεσε πως «δεν μπορούμε να κοστολογήσουμε τις ζημιές προς το παρόν καθώς έγιναν κατά βάσει εκτός».

Δείτε ακόμη - Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη: Κρανίου τόπος ΑΠΘ και Εγνατία - Άρχισε ο καθαρισμός (φωτο+vid)

Να σημειωθεί από τα χθεσινά επεισόδια προέκυψαν 20 προσαγωγές και έξι συλλήψεις, τρεις εκ των οποίων αφορούσαν ανηλίκους.