Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Βουτιά στα έσοδα του δήμου - Νέα μέτρα για επιχειρήσεις

Απαλλαγή επαγγελματιών από την καταβολή τελών κατάληψης κοινόχρηστων χώρων για όσο διάστημα διαρκεί η πανδημία - Τρύπα στα έσοδα τον Μάρτιο

Την πρόθεση της διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης να προχωρήσει σε απαλλαγή των επαγγελματιών από την καταβολή τελών κατάληψης κοινόχρηστων χώρων, για το διάστημα που διαρκεί η υγειονομική κρίση και τα καταστήματα είναι κλειστά με απόφαση του κράτους, ανακοίνωσε μέσω ραδιοφωνικού σταθμού North 98 ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Μιχάλης Κούπκας. Ο ίδιος ανέφερε επίσης πως τον Μάρτιο τα έσοδα του δημοτικού ταμείου ήταν μειωμένα κατά 60% σε σχέση με τον Φεβρουάριο.

«Ξεκινήσαμε πολύ νωρίτερα από άλλους δήμους σε ολόκληρη την Ελλάδα», τόνισε ο κ. Κούπκας και πρόσθεσε: «Ήδη στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο αποφασίσαμε πλήρη απαλλαγή όλων των δημοτικών τελών, τέλη που αφορούν καθαριότητα και ηλεκτροφωτισμό. Το μέτρο αφορά όλους τους επαγγελματικούς λογαριασμούς παροχής ρεύματος, για όσες επιχειρήσεις υποχρεωτικά - με κρατική εντολή - είναι κλειστές. Όλη σχεδόν η αγορά του δήμου Θεσσαλονίκης συμπεριλαμβάνεται σε αυτό το μέτρο».

Όπως είπε ο ίδιος, «σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο συνεχίζουμε με την απόφαση ολοκληρωτικής και πάλι απαλλαγής από την καταβολή τελών κατάληψης κοινόχρηστου χώρου. Θέλουμε να πάρουμε μια απόφαση που θα αφορά σε όλο το χρονικό διάστημα στο οποίο ισχύουν οι σχετικοί περιορισμοί. Στην πραγματικότητα, είναι σαν να λέμε ότι όλοι αυτοί οι επαγγελματίες που έχουν αιτηθεί άδειες κατάληψης κοινόχρηστου χώρου δεν θα καταβάλλουν μια δόση ίσως και περισσότερο. Παρατείνουμε επίσης τις υπόλοιπες δόσεις, που είναι τέσσερις: η καταληκτική ημερομηνία για την πρώτη δόση ορίζεται στις 30.06.2020, τη δεύτερη δόση στις 30.09.2020 και την Τρίτη δόση στα τέλη του χρόνου». 

Τα παραπάνω μέτρα, όπως εξήγησε ο κ. Κούπκας, είναι ορισμένα από εκείνα που έλαβε και θα λάβει ο δήμος σε μια προσπάθεια να στηρίξει τους Θεσσαλονικείς κατοίκους και επαγγελματίες.