Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Βουτιά στην αγοραστική κίνηση στις λαϊκές λόγω πανδημίας

Οι συνθήκες που έχει δημιουργήσει ο κορωνοϊός στη Θεσσαλονίκη, δεν ήταν δυνατό να αφήσουν ανεπηρέαστες και τις λαϊκές αγορές.

Δοκιμασία για τους εργαζόμενους στις λαϊκές αγορές της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο αποτελούν οι τελευταίες ημέρες, καθώς η επισκεψιμότητα, αλλά κυρίως η οικονομική δυνατότητα των καταναλωτών ως προς την αγορά των απαραίτητων αγαθών, γνωρίζει πρωτοφανή κάμψη.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Σωματείων  Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας- Θεσσαλίας- Θράκης οι συνθήκες που έχει δημιουργήσει ο Covid-19, δεν ήταν δυνατό να αφήσουν ανεπηρέαστες και τις λαϊκές αγορές.

Αν και τους προηγούμενους μήνες υπήρχε μία σχετικά ικανοποιητική κίνηση πλέον το κλίμα έχει αλλάξει.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία οι λαϊκές αγορές είναι το περισσότερο ασφαλές σημείο για να προμηθευτούν τα απαραίτητα αγαθά οι καταναλωτές, αφού γίνονται σε εξωτερικό χώρο και τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Ωστόσο η πρωτοφανής έξαρση του covid-19 φαίνεται να έχει επηρεάσει αισθητά τους καταναλωτές τις τελευταίες ημέρες.

Παράλληλα όμως ειδικά από τις αρχές του φθινοπώρου έχει παρατηρηθεί μία μείωση, ως προς την αγοραστική δυνατότητα των καταναλωτών. Και ειδικά το τελευταίο χρονικό διάστημα αυτό το φαινόμενο έχει ενταθεί. Προφανώς η οικονομική αβεβαιότητα έχει οδηγήσει τους καταναλωτές να περιορίσουν τις αγορές τους.

« Θα θέλαμε να τονίσουμε προς τους καταναλωτές, πως ο κίνδυνος μετάδοσης του covid-19, είναι μικρότερος στις λαϊκές αγορές. Το γεγονός, ότι βρισκόμαστε σε εξωτερικούς χώρους, μειώνει αισθητά την πιθανότητα να δημιουργηθεί πρόβλημα. Σε ότι αφορά τις τιμές και την ποιότητα των προϊόντων οι καταναλωτές γνωρίζουν καλύτερα από όλους και το αποδεικνύουν όλα αυτά τα χρόνια έχοντας ως βασική πηγή προμήθειας αγαθών τις λαϊκές αγορές», επισημαίνει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων  Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας- Θεσσαλίας- Θράκης Άγγελος Δερετζής.