Skip to main content

Έπιασε τον Σταυρό για τον πατέρα του στον παγωμένο Θερμαϊκό (vid)

Τον Σταυρό έπιασε για δεύτερη συνεχή χρονιά ο 36χρονος Μιχαήλ Αποστολίδης και αφού τον φίλησε ευχήθηκε καλή χρονιά σε όλους.

Στα παγωμένα νερά του Θερμαϊκού, αψηφώντας το τσουχτερό κρύο και τις χαμηλές θερμοκρασίες, βούτηξαν 21 θαρραλέοι στη Θεσσαλονίκη για να πιάσουν τον Σταυρό, ανήμερα των Θεοφανείων, κατά την τέλεση του Αγιασμού των Υδάτων.

Τον Σταυρό έπιασε για δεύτερη συνεχή χρονιά ο 36χρονος Μιχαήλ Αποστολίδης (δείτε εδώ) και αφού τον φίλησε ευχήθηκε καλή χρονιά σε όλους.

Ο κ. Αποστολίδης είναι τεχνικός υπολογιστών από τη Νεάπολη Θεσσαλονίκης και βουτάει για τον Σταυρό από το 1995. Σημειώνεται ότι είχε ξαναπιάσει τον Σταυρό δύο ακόμη φορές στον Θερμαϊκό, μία πέρυσι που είχε στείλει μήνυμα για τη Μακεδονία, και ακόμα μία το 2017. Συνολικά, τον έχει πιάσει 16 φορές.

«Φέτος έπεσα για αυτόν εδώ τον κύριο» είπε ο 36χρονος σε δηλώσεις του, δείχνοντας τον πατέρα του, και εξήγησε πως πρόκειται να χειρουργηθεί. Ερωτηθείς για ποιον λόγο πέφτει για να πιάσει τον Σταυρό τόνισε πως ο λόγος είναι η πίστη. «Πιστεύω όταν πιάνεις τον Σταυρό - βεβαίως και να βουτήξεις σου δίνει φώτιση - αλλά αν τον πιάσεις πάει καλύτερα η χρονιά» πρόσθεσε.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η ρίψη του Σταυρού πραγματοποιήθηκε στη Λεωφόρο Νίκης, στο ύψος της Αγίας Σοφίας, παρουσία πολιτικών και πολιτειακών φορέων αλλά και πλήθους κόσμου που έσπευσε να παρευρεθεί στην τελετή.