Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Βράβευση αριστούχων μαθητών της Β. Ελλάδας από τον ΣΦΒΕ

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο «Mediterranean Palace» και θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί.

Toυς 70 καλύτερους μαθητές των φροντιστηρίων της Θεσσαλονίκης και των περιφερειακών νομών της Βόρειας Ελλάδας, που το 2019 αρίστευσαν στις εισαγωγικές εξετάσεις για τα  ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας, βραβεύει και φέτος στη Θεσσαλονίκη ο Σύνδεσμος Φροντιστών Βορείου Ελλάδος (ΣΦΒΕ). Στέλνοντας το μήνυμα της κοινωνικής ευαισθησίας, αλλά και της επιβράβευσης των σχολικών προσπαθειών για τους άριστους και τους καλύτερους μαθητές.

Η εκδήλωση, που φέρει τον τίτλο «Βραβεία αριστείας 2020» και διοργανώνεται για έβδομη συνεχή χρονιά στη Θεσσαλονίκη, έχει γίνει πια θεσμός για τα εκπαιδευτικά πράγματα της πόλης μας. Με ομιλητές ειδικούς από το χώρο της εκπαίδευσης, όπως παλιότερα ο ερευνητής Νίκος Λυγερός, ο σκιτσογράφος Τάσος Αποστολίδης, ο ομότιμος καθηγητής του τμήματος Πληροφορικής του ΑΠΘ και πρώην ευρωβουλευτής Ιωάννης Τσουκαλάς, ο ακαδημαϊκός Χρήστος Ζερεφός, ο αστροφυσικός και πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών Στράτος Θεοδοσίου και ο καθηγητής του τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ Ορέστης Καλογήρου, που πριν από λίγες ημέρες ορίστηκε πρόεδρος του ΔΟΑΤΑΠ και οποίος ήταν ο περσινός ομιλητής στην εκδήλωσή μας.

Φέτος κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Κοσμήτορας της Σχολής των Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ Γρηγόρης Ζαρωτιάδης. Ο κ. Ζαρωτιάδης, που είναι και πρόεδρος της Ένωσης Οικονομικών Πανεπιστημίων της Νότιας και Ανατολικής Ευρώπης και Παρευξείνιας Ζώνης (ΑSECU), θα πραγματοποιήσει ομιλία με τίτλο «Σπουδές στην Ελλάδα-Πολίτης του κόσμου: Η αναγκαιότητα και οι δυνατότητες διεθνοποίησης των σπουδών», ενώ χαιρετισμούς στην εκδήλωση θα απευθύνουν ο πρόεδρος του ΣΦΒΕ Κώστας Αμπατζίδης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος (ΟΕΦΕ) Γιάννης Βαφειαδάκης, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Μιχάλης Ζορπίδης και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Εμπόρων Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ιακώβου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνει παρουσίαση των δραστηριοτήτων του Κέντρου Ενημέρωσης και Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών (ΚΕΔΜΟΠ), μια συνεργασία κοινωνικής ευαισθησίας που ξεκίνησε η ΟΕΦΕ και η οποία επεκτάθηκε με μεγάλη επιτυχία σε όλους τους κατά τόπους Συνδέσμους. Επίσης θα βραβευθεί ο παλιός μαθηματικός και φροντιστής Νικόλαος Παλασίδης για την προσφορά του στη φροντιστηριακή εκπαίδευση. Ο κ. Παλασίδης εγκαινίασε το 1975 το πρώτο του φροντιστήριο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και το 1984 ήταν το πρώτο φροντιστήριο σε όλη την Ελλάδα που λειτούργησε τμήματα προετοιμασίας ομογενών μαθητών για τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Η εκδήλωση, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδας, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο «Mediterranean Palace» και θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί.