Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Βραβεύτηκαν γιατροί για τη μάχη τους ενάντια στον παιδικό καρκίνο (φωτό+vid)

Οι βραβευθέντες είναι εν ενεργεία και αφυπηρετήσαντες ιατροί, αλλά και εκπρόσωποι φορέων, που διακρίθηκαν στη μάχη κατά του παιδικού καρκίνου.

Είκοσι τρεις ήρωες που δεν σταμάτησαν λεπτό να στέκονται δίπλα σε μικρά παιδιά που δίνουν τη μάχη κατά του καρκίνου βραβεύτηκαν σήμερα στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Οι βραβευθεντες είναι εν ενεργεία και αφυπηρετησαντες ιατροί αλλά και εκπρόσωποι φορέων.

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας αναφέρθηκε στο ρόλο των γιατρών που στέκονται δίπλα στα παιδιά, τα οποία μάχονται να νικήσουν τον καρκίνο. "Είναι παρήγορο ότι για τον παιδικό καρκίνο υπάρχει εγρήγορση στην κοινωνία, τόσο από την Πολιτεία όσο και από φορείς", είπε και ευχαρίστησε τους γιατρούς για το έργο τους.



«Σήμερα ο Δήμος Θεσσαλονίκης και ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης τιμούν τους εν ενέργεια συναδέλφους, στο όνομα των κλινικών τους βεβαίως, αλλά και τους αφυπηρετήσαντες συναδέλφους, γυναίκες και άνδρες που πολέμησαν τον παιδικό καρκίνο. Συνάμα βραβεύουμε και τους συλλόγους που ασχολήθηκαν με αυτόν τον πόλεμο, που ρίχτηκαν στη μάχη κατά του παιδικού καρκίνου» δήλωσε ο πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, Χάρης Αηδονόπουλος.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου, Νίκος Νίτσας τόνισε οι γιατροί που βραβεύτηκαν έχουν δώσει τη ζωή τους υπηρετώντας τα παιδιά με καρκίνο. «Ο παιδικός καρκίνος είναι μια νόσος, η οποία κατά 80% είναι η ιάσημη. Για να γίνει αυτό πρέπει να έχουμε γρήγορη πρόληψη και θεραπεία, που θα είναι και αποτελεσματική. Όμως, χρειάζεται όλο το προσωπικό που ασχολείται με τη νοσηλεία των παιδιών αυτών, να δώσει πραγματικά τον εαυτό του, μαζί με την οικογένεια για να καταφέρουν να φύγουν από αυτό το δύσκολο σημείο, στο οποίο βρίσκονται και να βγουν στο ξέφωτο της θεραπείας. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε εδώ για να βραβεύσουμε αυτούς τους συναδέλφους και τους αξίζει ένα μπράβο, διότι αγωνίζονται κάτω από συνθήκες υποστελέχωσης των νοσοκομείων, με δύσκολες καθημερινές συνθήκες, αλλά και burnout» τόνισε ο κ. Νίτσας.

Οι βραβευθέντες:

Κατριού-Νικολακάκη Δωροθέα

Φάσας Αθανάσιος

Αθανασιάδου-Πιπεροπούλου Φανή

Κολιούσκας Δημήτριος

Πετρόπουλος Αναστάσιος

Αναγνωστόπουλος Αχιλλέας

Φραγκανδρέα Σίδη Βασιλική

Παπαγεωργίου Θεοδότη

Τσακίρη Αθανασία

Τσανάκας Ιωάννης

Σαμαρά Μαρία

Σακελάρη Ιωάννα

Χατζηπαντελής  Εμμανουήλ 

Προϊσταμένη του Παιδοογκολογικού Τμ. ΑΧΕΠΑ

Παπακωνσταντίνου Τζένη

Παιδοχειρουργός του ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΥ κ. Χάιτας

Προϊσταμένη Παιδοογκολογικού ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΥ

Σπυριδάκης Ιωάννης

Σφουγγάρης Δημήτριος

Τίμη Μπακατσέλου

Σανδάλης Δημήτριος