Skip to main content

Θεσσαλονίκη: 102 νέα κρούσματα με τη βρετανική μετάλλαξη, 12 με νοτιοαφρικανική

Συνολικά στη χώρα έχουν ταυτοποιηθεί 990 θετικά δείγματα με το βρετανικό στέλεχος - Στη Θεσσαλονίκη όλα τα νέα κρούσματα με νοτιοαφρικανική μετάλλαξη

Εκατόν δύο νέα στελέχη της βρετανικής μετάλλαξης και 12 της νοτιοαφρικανικής βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη.

Σημειώνεται ότι από γονιδιωματική ανάλυση σε 487 επιλεγμένα νέα δείγματα που αφορούν στην περίοδο 05 Ιανουαρίου 2021 έως και 18 Φεβρουαρίου 2021 βρέθηκαν 226 με τη βρετανική μετάλλαξη, 12 της νοτιοαφρικανικής, που όλα καταγράφηκαν στη Θεσσαλονίκη και ένα στέλεχος με τη μετάλλαξη της Ουγκάντα.

Τα δείγματα προέρχονται από τις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, και Αττικής και τις Περιφερειακές Ενότητες Μυτιλήνης, Καλύμνου και Εύβοιας.

Συνολικά έχουν ταυτοποιηθεί 990 θετικά για την παρουσία μετάλλαξης Β.1.1.7/UKlineage (Variant VOC_202012), της λεγόμενης βρετανικής μετάλλαξης, και 27 θετικά για την παρουσία μετάλλαξης B.1.351/South Africa (Variant 501V2), της λεγόμενης νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης, από την έναρξη λειτουργίας του Εθνικού Δικτύου Γονιδιωματικής Επιτήρησης για τις μεταλλάξεις του SARS-CoV-2 έως σήμερα.

Στη Θεσσαλονίκη όλα τα νέα κρούσματα με νοτιοαφρικανική μετάλλαξη

Τα 12 θετικά για την παρουσία μετάλλαξης Lineage B.1.351/South Africa (Variant 501V2) είναι όλα εγχώρια και όλα προέρχονται από την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης. Το ένα θετικό με την παρουσία μετάλλαξης Lineage A.23.1/Uganda είναι εγχώριο και προέρχεται από την Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα Αθηνών.

Απόλυτη και σχετική συχνότητα θετικών δειγμάτων για μετάλλαξη του SARS-CoV-2 ανά τύπο στελέχους από την έναρξη λειτουργίας του Εθνικού Δικτύου Γονιδιωματικής Επιτήρησης για τις μεταλλάξεις του SARS-CoV-2 μέχρι σήμερα.

 

 

Βρετανική μετάλλαξη