Skip to main content

Απομακρύνθηκαν οι χειροβομβίδες από το διαμέρισμα στο κέντρο (video)

Άνδρας εντόπισε στο διαμέρισμα του ηλικιωμένου πέντε χειροβομβίδες, ενώ καθάριζε τον χώρο. Κλιμάκιο του Στρατού στο σημείο.

Συναγερμός σήμανε σήμερα το πρωί σε διαμέρισμα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, καθώς εντοπίστηκαν συνολικά πέντε χειροβομβίδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, άνδρας εντόπισε σε διαμέρισμα, στο οποίο πήγε να καθαρίσει, πέντε παλιές χειροβομβίδες.

Άμεσα ειδοποίησε τις αρχές και στο σημείο πραγματοποιήθηκε επιχείρηση απομάκρυνσης των χειροβομβίδων από το Τάγμα Εκκαθαρίσεων Ναρκοπεδίων Ξηράς που ανήκει στον Λόχο Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.

Οι αρχές απέκλεισαν το σημείο και απομάκρυναν τον κόσμο από τον δρόμο και τα καταστήματα της οδού, ενώ στη συνέχεια στρατιωτικό όχημα μετέφερε τις χειροβομβίδες σε πεδίο βολής της Ασσήρου για να τις εξουδετερώσει.

Σημειώνεται ότι το διαμέρισμα, το οποίο βρίσκεται στη συμβολή των οδών Στεφάνου Τάττη και Νικολάου Κουκουφλή, ανήκει σε ηλικιωμένο ο οποίος έχει αποβιώσει και ο άνδρας που τις εντόπισε ήταν συγγενικό του πρόσωπο.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ο ηλικιωμένος ήταν συνταξιούχος τραπεζικός υπάλληλος.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά τη λήξη της επιχείρησης, μία ηλικιωμένη κυρία, ένοικος της ίδιας πολυκατοικίας, ανέφερε πως ενδεχομένως ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος να είχε βρει τις χειροβομβίδες σε οικόπεδο που είχε αγοράσει στο παρελθόν, σε περιοχή έξω από τη Θεσσαλονίκη και να τις κράτησε στο σπίτι του.