Skip to main content

Thessaloniki Walking Tours: Περίπατος στις ερωτικές γωνιές της πόλης

Η συνάντηση θα γίνει στην Πλατεία Μοριχόβου (Λαδάδικα) στις 7.00 το απόγευμα, ενώ η συμμετοχή κοστίζει 15 ευρώ (συμπεριλαμβάνεται ποτό).

Έναν νέο νυχτερινό περίπατο στις ερωτικές γωνιές της Θεσσαλονίκης, με οδηγό τον Τάσο Παπαδόπουλο, διοργανώνει η Thessaloniki Walking Tours.

Η συνάντηση θα γίνει στην Πλατεία Μοριχόβου (Λαδάδικα) στις 7.00 το απόγευμα, ενώ η συμμετοχή κοστίζει 15 ευρώ (συμπεριλαμβάνεται ποτήρι κρασί στο TS-14).

«Οι άνθρωποι και οι ιστορίες τους, τα πάθη και οι επιθυμίες τους τροφοδοτούν συναρπαστικές αφηγήσεις και δένονται με το νυχτερινό αστικό τοπίο.

Περπατάμε σε δρόμους, στεκόμαστε σε πλατείες και σημεία, σκοτεινές γωνιές και μυστικά περάσματα ανασύροντας τις αναμνήσεις και ταγεγονότα που έστησαν τον μύθο της ερωτικής πόλης.

Ιστορία και μικροϊστορία εμπλέκονται διαρκώς σε μια διαχρονική προσέγγιση της συναρπαστικής ερωτικής ιστορίας της Θεσσαλονίκης που τροφοδότησε τη φαντασία των ποιητών, των πεζογράφων, των ερευνητών, των ιστορικών, των περιπατητών. Από την πλατεία Μοριχόβου μέχρι την θρυλική οδό Αφροδίτης και τις άλλες γωνιές στον Βαρδάρη επιχειρούμε τη σύνθεση της εικόνας ενός μυστικού κόσμου εντοπίζοντας τα ίχνη και τα νήματα που ενώνουν το χθες με το σήμερα.

Κατά τη διάρκεια της νυχτερινής διαδρομής μας θα έχουμε την ευκαιρία να ρίξουμε ένα διαφορετικό βλέμμα σε γνωστές περιοχές, να ανακαλύψουμε άγνωστες γωνιές ενώ στάση θα κάνουμε στο TS-14 Transvestite-BAR το οποίο συνεχίζει μια μακρά παράδοση και πίνοντας το ποτό μας θα έχουμε την δυνατότητα να συζητήσουμε με την Kristy Alexioy, ιδιοκτήτρια του χώρου και ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των transgender γυναικών», αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Πληροφορίες/ κρατήσεις: info@thessalonikiwalkingtours.com & 6978186900- 1