Skip to main content

Thessaloniki Walking Tours στην Οθωμανική ιστορία της Θεσσαλονίκης

Τα ίχνη της Οθωμανικής Περιόδου της Θεσσαλονίκης αναζητά την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου η ομάδα Thessaloniki Walking Tours σε ένα θεματικό περίπατο.

Τα ίχνη της Οθωμανικής Περιόδου της Θεσσαλονίκης αναζητά την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου η ομάδα Thessaloniki Walking Tours.

Τα μεγάλα γεγονότα αλλά και οι πολυάριθμες ανθρώπινες ιστορίες που κρύβονται πίσω τους, δίνουν τον  τόνο σε μια πρωτότυπη διαδρομή, με αναπάντεχους σταθμούς και πλούσια αφήγηση με την υπογραφή του αρχαιολόγου - ξεναγού και υποψήφιου διδάκτορα Βυζαντινής Αρχαιολογίας, Τάσου Παπαδόπουλου.

«Σελανίκ: Το ρόδο του Σουλτάνου»

Ένας σουλτάνος που ονειρεύεται ένα τριαντάφυλλο λίγο πριν πέσει μια πόλη στα χέρια του, ιστορία και θρύλοι, μνημεία εμβληματικά, μνημεία ξεχασμένα, μνημεία παραγνωρισμένα και μερικά σχεδόν άγνωστα. Ένα κίνημα που άλλαξε την πορεία της αυτοκρατορίας, ο Κόμης Δράκουλας, οι τρεις ταφές που έκαναν σε έναν πασά.

Σημείο Συνάντησης: Κτήριο Παλιάς Φιλοσοφικής

Ώρα: 11 πμ

Συμετοχή: 12 ευρώ (στην τιμή συμπεριλαμβάνεται καφές ή κρασί ή μπύρα σε μια στάση της διαδρομής μας)

Πληροφορίες/ Κρατήσεις: 6978186900- 1 & info@thessalonikiwalkingtours.com

H ομάδα Thessaloniki Walking Tours ιδρύθηκε το φθινόπωρο του 2013 στη Θεσσαλονίκη και μέσα από καλά σχεδιασμένους θεματικούς περιπάτους ανασύρει τη μνήμη μιας πολυπολιτισμικής πόλης, συνδέοντας το χθες με το σήμερα. Οι περίπατοι που προτείνει, διασκεδαστικοί αλλά και τεκμηριωμένοι. Αναζητά τις ανθρώπινες ιστορίες που κρύβονται πίσω από τα σημαντικά μνημεία της, τους δρόμους, τις πλατείες, τις γειτονιές αλλά και τις μυστικές της γωνιές. Ιστορία, τέχνη, αρχιτεκτονική, γεύσεις και αρώματα αποτελούν τη βάση μιας βιωματικής εμπειρίας για ξεχωριστή σύνδεση με την πόλη, τη σύνθετη ταυτότητά της, τους ανθρώπους της και τις συνήθειές τους.