Skip to main content

Thessaloniki Walking Tours: Την Κυριακή ξενάγηση με θέμα το ρεμπέτικο

Οι μέρες που πέρασε στην Θεσσαλονίκη ο Βαμβακάρης, ο Βασίλης Τσιτσάνης, ο Κατσαρός και τα στέκια στην πόλη ζωντανεύουν στη θεματική ξενάγηση.

Με θέμα το ρεμπέτικο πραγματοποιείται την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου η ξενάγηση της Thessaloniki Walking Tours.

«ι δερβίσηδες, οι πρόσφυγες, η μπάρα, το Γεντί Κουλέ και πάνω από όλα η μουσική. Οι μέρες που πέρασε στην Θεσσαλονίκη ο Βαμβακάρης, ο Βασίλης Τσιτσάνης, ο Κατσαρός και οι απίστευτες εμπειρίες του στον κόσμο, τα στέκια στην πόλη και οι περιπέτειες των ανθρώπων όπως αποτυπώθηκαν σε στίχους βρίσκονται στο κέντρο της πλούσιας αφήγησης [της ξενάγησης]».

«Ο Τάσος Παπαδόπουλος συνδέει σημεία, στενά στην Άνω Πόλη, πλατείες, φυλακές ακόμη και έναν τάφο στην Ευαγγελίστρια και ζωντανεύει την συναρπαστική σχέση της πόλης με το ρεμπέτικο τραγούδι. Από το Γεντί Κουλέ μέχρι τον μοναδικό μιναρέ της πόλης στην Ροτόντα περπατάμε ακούγοντας τις ιστορίες που κρύβονται πίσω από τα τραγούδια που γράφτηκαν για την Θεσσαλονίκη, για τα τραγούδια που γράφτηκαν στη Θεσσαλονίκη, για τις συνθήκες, τους έρωτες, τις συνήθειες που σχετίζονται μαζί τους. Η διαδρομή μας ολοκληρώνεται στο «Καφενείο Αλάμπρα» με ζωντανή μουσική από τον Τζώννυ και τον Γιώργο, με μεζέδες και ποτό», αναφέρει το Thessaloniki Walking Tours περιγράφοντας την εμπειρία που περιμένει όσους συμμετέχουν στη θεματική ξενάγηση την Κυριακή. 


Σημείο συνάντησης: Γεντί Κουλέ
Ώρα: 11πμ.
Συμμετοχή: 15 ευρώ (περιλαμβάνεται η ζωντανή μουσική, το ποτό και ο μεζές στο Αλάμπρα)
Πληροφορίες/Κρατήσεις:info@thessalonikiwalkingtours.com & 6978186900- 1