Skip to main content

Θεσσαλονίκη: West side stories... για επενδυτικές ευκαιρίες σε ακίνητα

Αυξάνεται η ζήτηση από πολυεθνικές στη δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης - Τι ζητούν οι επενδυτές - Τι προσφέρει η δυτική πλευρά

«Τι πας να κάνεις στην... Άγρια Δύση;» ρωτούν συχνά ακόμη και άνθρωποι, που δραστηριοποιούνται στη δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης, μιας περιοχής που όσοι έχουν μεγαλώσει σε αυτή την αγαπούν και όσοι εργάζονται, ή έχουν δημιουργήσει τις επιχειρήσεις τους την έχουν συνηθίσει. Υπάρχουν όμως και εκείνοι, για τους οποίους είναι απλά ένα πέρασμα, αλλά και εκείνοι που αν και δεν την γνωρίζουν έχουν ακούσει πως πρόκειται για μια περιοχή με προοπτικές λόγω των έργων που δρομολογούνται, αλλά και των επενδυτικών ευκαιριών που διαθέτουν σε ακίνητα. 

Σύμφωνα με γνώστες της κτηματαγοράς της δυτικής πλευράς της πόλης, η ζήτηση για οικόπεδα και ακίνητα έχει αυξηθεί σημαντικά έως και 60% με τις μεγάλες εταιρείες να αποτελούν τον πολιορκητικό κριό για τη μελλοντική αλλαγή της εικόνας της ευρύτερης περιοχής.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και το ενδιαφέρον που έχει εκδηλώσει, όπως έγραψε η Voria.gr, ο κινεζικός ναυτιλιακός κολοσσός για το παλιό οικόπεδο της softex, που βρίσκεται στην Παλαιά Συμμαχική οδό, προκειμένου να δημιουργήσει logistics center. Και δεν είναι ο μοναδικός καθώς υπάρχουν περιπτώσεις τόσο ξένων πολυεθνικών όσο και εταιρειών ελληνικών συμφερόντων που δραστηριοποιούνται μεταξύ άλλων στον τομέα των υπηρεσιών, των ηλεκτρονικών υπολογιστών, των ενδυμάτων αλλά και των οικοδομικών υλικών που επιθυμούν να αποκτήσουν παρουσία στην ευρύτερη περιοχή Μενεμένης - Καλοχωρίου, με αποτέλεσμα να κάνουν έρευνα αγοράς προκειμένου να ανακαλύψουν τους χώρους που τους εξυπηρετούν. Στο στόχαστρο τους βρίσκονται είτε οικόπεδα που διαθέτουν στην έκταση τους κτήρια, είτε απλά οικόπεδα.

Όπως εξηγεί στη Voria.gr o Ηλίας Αϊβάζογλου, του ομώνυμου ομίλου, στο δυναμικό του οποίου βρίσκεται και η εταιρεία διαχείρισης ακινήτων Alma Estate, «η περιοχή έχει αποκτήσει μια ιδιαίτερη δυναμική λόγω και των έργων που ολοκληρώνονται, η είναι σε εξέλιξη. Η ολοκλήρωση του ανισόπεδου κόμβου Κ16, η αναβάθμιση του λιμανιού της πόλης, η σύνδεση του με τις σιδηροδρομικές γραμμές του ΟΣΕ αποτελούν πρόκριμα για τους εν δυνάμει επενδυτές».

Αξίζει να σημειωθεί πως η τιμή του τμ για τα οικόπεδα στην ευρύτερη περιοχή της δυτικής Θεσσαλονίκης κυμαίνεται από 200 έως 1000 ευρώ, ενώ για τα κτήρια από 600 έως 1000 ευρώ. Βασικά κριτήρια για την τιμή αποτελούν η περιοχή, αλλά και η κατάσταση στην οποία βρίσκονται, σε συνδυασμό με τις παροχές που προσφέρουν.

Σύμφωνα με τον κ. Αϊβάζογλου, το αν θα υπάρξει αύξηση τιμών για τα αγροτεμάχια το επόμενο διάστημα θα εξαρτηθεί από τη ζήτηση και την υλοποίηση της σε πράξεις αγοροπωλησίας.