Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ξέφραγο αμπέλι το 1ο Δημοτικό - Βανδαλισμοί και καταστροφές (vid)

Άτομα εισβάλλουν τις βραδινές ώρες στο προαύλιο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου και προκαλούν καταστροφές ακόμα και μέσα στα κτήρια. Τι λέει ο δήμος

Σοκ προκαλούν οι εικόνες που αντικρίζει κανείς στο 1ο Δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης, το οποίο βρίσκεται στην οδό Μοσχονησίων, στην πλατεία Αγίου Ελευθερίου, στην περιοχή του Ντεπό.

Χαρακτηριστικές είναι οι φωτογραφίες και τα βίντεο που δημοσιεύει σήμερα η Voria.gr: Τρία κτήρια γεμάτα γκράφιτι και με καταστροφές όχι μόνο στο εξωτερικό τμήμα του σχολείου αλλά ακόμα και μέσα στο κτήριο. 

Όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Γονέων τπου σχολείου, τις βραδινές ώρες, ομάδα ατόμων εισβάλει μέσα στο προαύλιο του σχολείου και προκαλεί καταστροφές. Μάλιστα, άτομα έχουν σπάσει πόρτες του κτηρίου, έχουν μπει μέσα ακόμα και μέσα σε αυτό προκαλώντας φθορές στην αίθουσα των δασκάλων και στον χώρο της βιβλιοθήκης, ενώ έχουν σπάσει και υπολογιστή.

Η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε όριο κυρίως τους τελευταίους μήνες με το κλείσιμο των σχολείων λόγω της πανδημίας, καταγγέλλει στη Voria.gr, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Μιχάλης Κουκίδης, σύμφωνα με τον οποίο χθες το θέμα αυτό απασχόλησε ξανά τη συνάντηση των γονέων. «Τα άτομα έχουν καταστρέψει ακόμα και τους σοβάδες του κτηρίου, έχουν σπάσει τις υδρορροές, παραβίασαν αποθήκες που μέσα υπάρχει εξοπλισμός για το μάθημα της γυμναστικής», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Τόσο οι περίοικοι όσο και από η διεύθυνση του σχολείου έχουν απευθυνθεί στις αστυνομικές αρχές ζητώντας λύση του προβλήματος, ενώ ο σύλλγος έχει αποστείλει από την περασμένη χρονιά ενημερωτικές επιστολές προς τον δήμο Θεσσαλονίκης.

Ήδη σε συνεννόηση με τον δήμο έχει τοποθετηθεί φωτισμός στην αυλή του σχολείου. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων είχε ζητήσει ακόμα από τον δήμο να τοποθετηθούν κάμερες στο σχολείο και να υπάρξει φύλαξη κατά τις ώρες που δεν γίνονται μαθήματα.

«Ζητάμε να μπουν κάμερες. Ο δήμος μας είπε ότι μπορεί να τοποθετήσει τέσσερις αλλά εμείς με χρήματα δικά μας προσφέρουμε άλλες τρεις. Έχει καθυστερήσει όμως η τοποθέτησή τους», τονίζει ο κ. Κουκίδης. Παράλληλα, ο Σύλλογος έχει ζητήσει και φύλακα τις ώρες που είναι κλειστό το σχολείο.

Δήμος Θεσσαλονίκης: Διάθεση για συνεργασία για την επίλυση των προβλημάτων

Ανοιχτή σε συνεργασία για την επίλυση των προβλημάτων στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης δηλώνει, μιλώντας στη Voria.gr η αντιδήμαρχος Παιδείας Δήμητρα Ακριτίδου.

Όπως αναφέρει, το κτήριο κάθε φορά που υπάρχει ζήτημα βάφεται, ενώ έχει ήδη τοποθετηθεί επιπλέον φωτισμός. «Δεν έχουμε τη δυνατότητα να βάλουμε φύλακα καθώς δεν υπάρχει προσωπικό. Ωστόσο και πάλι είμαστε εδώ ως δήμος για να δούμε πως θα δοθεί μια οριστική λύση για το πρόβλημα», σημείωσε χαρακτηριστικά η κ. Ακριτίδου.