Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΞΕΚΙΝΑ ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΕΚΠΤΩΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ

Ο Εμπορικός Σύλλογος ανακοίνωσε ότι από σήμερα Τρίτη 3 Μαΐου έως και το Σάββατο 14 Μαΐου θα είναι σε ισχύ η ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος

Από σήμερα Τρίτη 3 Μαΐου έως και το Σάββατο 14 Μαΐου θα είναι σε ισχύ η ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος, όπως ανακοίνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την απόφαση 40002/14-04-2022, του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με βάση όσα προβλέπονται από το τελευταίο εδάφιο της παρ. 1 του άρθρου 16 του ν. 4177/2013, και επειδή η πρώτη Κυριακή του Μαΐου 2022 συμπίπτει με τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς, η δυνατότητα λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων μετατέθηκε χρονικά την επόμενη Κυριακή, δηλαδή στις 8 Μαΐου 2022.

Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, πέραν της αναγραφής της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Τα εμπορικά καταστήματα την Κυριακή 1η Μαΐου 2022 θα παραμείνουν κλειστά ενώ επιτρέπεται η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων την Κυριακή 8 Μαΐου 2022.

Προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας καταστημάτων

Κυριακή 8 Μαϊού 2022: 11 π.μ. – 6 μ.μ.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης επισημαίνει σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε, ότι πάγιο αίτημα τα τελευταία χρόνια των εκπροσώπων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ανά την Ελλάδα, είναι «η κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων καθώς δεν βοηθούν τους εμπόρους να αυξήσουν τον τζίρο τους, ενώ επικρατεί αναρχία με τις συνεχείς προσφορές και εκπτώσεις», τονίζεται.

Αν ισχύσουν, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, «μόνο οι δύο τακτικές περίοδοι εκπτώσεων το χειμώνα και το καλοκαίρι, όπως ίσχυε παλιότερα, θα ενδυναμωθεί ακόμα περισσότερο η αγορά, ενώ θα είναι και μεγαλύτερα τα ποσοστά μείωσης που θα γίνονται στις αρχικές τιμές, προκειμένου να είναι ακόμα πιο δελεαστικές για τους καταναλωτές».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ