Skip to main content

Άρχισαν οι διακομιδές ασθενών με κορωνοϊό από Θεσσαλονίκη - Στην Καβάλα η πρώτη

Σε νοσοκομείο της Καβάλας έγινε η πρώτη διακομιδή ασθενούς με κορωνοϊό από νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, το πρωί της Κυριακής.

Στην Καβάλα έγινε η πρώτη διακομιδή ασθενούς με COVID-19 από νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Η διακομιδή έγινε το πρωί της Κυριακής καθώς δεν υπήρχε διαθέσιμη ΜΕΘ στα νοσοκομεία της πόλης.

Όπως ανέφερε στο ethnos.gr ο συντονιστής του ΕΚΑΒ Γιώργος Κοντός επιλέχθηκε η συγκεκριμένη η λύση καθώς η κατάσταση της υγείας του ασθενούς ήταν ελεγχόμενη. Άλλη μία διακομιδή προγραμματίστηκε να γίνει στις Σέρρες, ωστόσο την τελευταία στιγμή βρέθηκε λύση και το περιστατικό εξυπηρετήθηκε από το Ιπποκράτειο νοσοκομείο. Σύμφωνα με πληροφορίες του Ethnos.gr, τις τελευταίες μέρες ανοίγουν νέες κλίνες ΜΕΘ στα νοσοκομεία της πόλης, μετατρέποντας και χειρουργεία και κλινικές σε Covid-κρεβάτια.

Την Κυριακή στα νοσοκομεία της χώρας εισήχθησαν 436 άνθρωποι με λοίμωξη Covid-19. Ο μέσος όρος των νέων εισαγωγών είναι 450 καθημερινά. Οι νοσηλευόμενοι πλέον είναι 3.527, αριθμός σχεδόν διπλάσιος σε σύγκριση με εκείνον που καταγράφονταν πριν από εννέα ημέρες, στις 6 Νοεμβρίου. Οι δε μισοί εκ των νοσηλευομένων βρίσκονται στα νοσοκομεία της Μακεδονίας και της Θράκης.

Διευθυντές Παπανικολάου: Καλυμμένες 100% οι ΜΕΘ COVID του νοσοκομείου

Οι διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ για ασθενείς Covid (43) στο Παπανικολάου είναι καλυμμένες 100%, επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους, που εκδόθηκε την Δευτέρα ύστερα από ενημερωτική συνάντηση που είχαν σήμερα με το Εργασιακό Σωματείο, οι διευθυντές Κλινικών του Νοσοκομείου που εμπλέκονται στην διαχείριση και νοσηλεία ασθενών Covid.

Οι διευθυντές των κλινικών προτείνουν άμεση επίταξη των ιδιωτικών κλινικών και των ιδιωτών ιατρών με όρους και προϋποθέσεις του ΕΣΥ, άμεση ένταξη στη δύναμη του ΕΣΥ των παλαιών Νοσοκομείων 424, Λοιμωδών και Παναγία, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, άμεση προκήρυξη όλων των οργανικών θέσεων που είναι κενές, δυνατότητα παράτασης του χρόνου ειδικότητας των ειδικευομένων γιατρών στις χειρουργικές κλινικές.