Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ολοκληρώθηκαν οι πορείες για το εργασιακό νομοσχέδιο

Μπαράζ κινητοποιήσεων στη Θεσσαλονίκη ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο που τίθεται προς ψήφιση σήμερα στη Βουλή μετά την τριήμερη συζήτηση.

Με το νομοσχέδιο για τα εργασιακά να βρίσκεται στην τελική ευθεία στη συζήτηση στη Βουλή καθώς το βράδυ αναμένεται να διεξαχθεί η ψηφοφορία, το ΠΑΜΕ, εργατικά συνδικάτα του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, κλαδικά σωματεία και σωματεία βάσης καθώς και φοιτητές έκαναν πορείες σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Για τα συνδικάτα πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που «βάζει ταφόπλακα στα εναπομείναντα εργασιακά κεκτημένα και διαλύει τον κόσμο της εργασίας με μια σειρά αντεργατικών διατάξεων».  

Ζήτησαν μεταξύ άλλων 8ωρη εργασία, 8 ώρες ξεκούραση, 8 ώρες ελεύθερο χρόνο.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν σειρά από συνδικάτα, ενώ πραγματοποιήθηκαν και χαιρετισμοί από εκπροσώπους τους.

Η πορεία κινήθηκε από την Εγνατία, προς Αγ. Σοφίας, Τσιμισκή, Ίωνος Δραγούμη και κατέληξε στο ΥΜΑΘ. Νωρίτερα τα συνδικάτα πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Στο μεταξύ, περίπου την ίδια ώρα ξεκίνησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης και τα μπλοκ της Καμάρας, στα οποία συμμετείχαν κλαδικά σωματεία και σωματεία βάσης, οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, συλλογικότητες, φοιτητές και μέλη του ευρύτερου αναρχικού χώρου.

Οι διαδηλωτές ολοκλήρωσαν την πορεία τους στο ΥΜΑΘ ενώ άλλοι κατέληξαν στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Να σημειωθεί πως συγκέντρωση πραγματοποίησαν και μέλη της ΟΚΔΕ και της ΕΕΔΥΕ στη συμβολή των οδών Εγνατίας και Αγίας Σοφίας.

Όλοι οι διαδηλωτές ανανέωσαν το ραντεβού τους για τις απογευματινές συγκεντρώσεις στο Άγαλμα Βενιζέλου και στην Καμάρα στις 19:00.