Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Άρχισε η πρώτη φάση διάνοιξης της Αγίου Δημητρίου προς Λαμπράκη (φωτο+vid)

Το έργο αφορά ένα κομμάτι 150 μέτρων και απώτερος στόχος είναι η σύνδεση της Λαμπράκη με την Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης

Τα έργα για τη διάνοιξη της Αγίου Δημητρίου, μετά την οδό Κατσιμίδη προς την οδό Γρ. Λαμπράκη, ξεκίνησαν σήμερα το πρωί παρουσία του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα, του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών, Μάκη Κυριζίδη, και του Δημήτρη Μήτρου, τεχνικού συμβούλου του δημάρχου.

Το έργο αφορά ένα κομμάτι 150 μέτρων και το πλάτος του δρόμου θα είναι 32 μέτρα. Θα κατασκευαστούν πεζοδρόμια ράμπες ΑμεΑ, οδεύσεις για τους τυφλούς και ποδηλατόδρομος, ενώ προβλέπονται και θέσεις στάθμευσης.

Το κόστος του έργου είναι 670.000 ευρώ, ενώ το χρονοδιάγραμμα προβλέπει την ολοκλήρωσή του σε 13 μήνες, ωστόσο, σύμφωνα με τον δήμαρχο, ο ανάδοχος βεβαιώνει ότι του χρόνου τέτοια εποχή το έργο θα είναι έτοιμο.

Παράλληλα, ο δήμος θα προχωρήσει και σε άλλα έργα αναβάθμισης του οδικού δικτύου. Θα γίνουν ασφαλτοστρώσεις στην Αλεξάνδρου Σβώλου, στην Καραολή Δημητρίου και σε δρόμους της 2η και της 3ης Κοινότητας.

Να σημειωθεί ότι παράλληλα τρέχουν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες ώστε να προχωρήσει η διάνοιξη και στο υπόλοιπο κομμάτι μέχρι τη Γρηγορίου Λαμπράκη. Το έργο είναι στη φάση της απαλλοτρίωσης και με την ολοκλήρωση και αυτής της διαδικασίας θα ενωθεί η Γρηγορίου Λαμπράκη με τον Περιφερειακό.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης δήλωσε ότι με τη διάνοιξη της Αγίου Δημητρίου ικανοποιείται ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων. «Βρισκόμαστε σε ένα πολύ σημαντικό κυκλοφοριακό έργο για την περιοχή. Ό,τι ζητούσαν οι κάτοικοι εδώ και δεκαετίες υλοποιήθηκε και υλοποιείται μέσα σε μόλις τρία χρόνια. Τον Σεπτέμβριο του 2019 ξεκινήσαμε με διαδικασίες εξπρές τις απαλλοτριώσεις. Τον Ιούνιο του 2020 είχαμε τις κατεδαφίσεις, στη συνέχεια έγιναν οι μελέτες και ακολούθησαν οι δημοπρασίες τον Δεκέμβριο του 2021. Το έργο αυτό θα ανακουφίσει την περιοχή. Θα υπάρχουν σωστά πεζοδρόμια, ποδηλατόδρομοι, οδεύσεις τυφλών, ράμπες ΑμεΑ, θέσεις στάθμευσης και φανάρια ώστε ο κόμβος να είναι ασφαλής», ανέφερε ο κ. Ζέρβας.

Ο αντιπρόεδρος Τεχνικών Υπηρεσιών, Μάκης Κυριζίδης, δήλωσε μεταξύ άλλων πως «μετά από την ολοκλήρωση των απαλλοτριώσεων και της μελέτης μέσω δωρεάς και μετά τη διαγωνιστική διαδικασία σήμερα είμαστε εδώ για να ικανοποιήσουμε την εντολή του δημάρχου ώστε να δώσουμε ανάσα στην 4η κοινότητα, αλλά και στην Τριανδρία, και να κάνουμε καλύτερο το επίπεδο της ζωής των κατοίκων. Η διάνοιξη της Αγίου Δημητρίου με δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση θα δώσει άμεση πρόσβαση στον Περιφερειακό φτάνοντας στη Λαμπράκη».

Δείτε τις φωτογραφίες: