Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Αρχίζουν οι απολογίες των 51 συλληφθέντων

Το κατώφλι του 1ου ειδικού ανακριτή αναμένεται να περάσουν σήμερα 38 εκ των κατηγορουμένων που συνελήφθησαν στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης.

Αρχίζουν σήμερα οι απολογίες των 51 συλληφθέντων για την επεισοδιακή πορεία, το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, στη Θεσσαλονίκη. Το κατώφλι του 1ου ειδικού ανακριτή αναμένεται να περάσουν σήμερα 38 εκ των κατηγορουμένων, ενώ η διαδικασία θα ολοκληρωθεί την Κυριακή με τις απολογίες των υπολοίπων 13.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, το κατηγορητήριο τους καταλογίζει ένα κακούργημα και πέντε πλημμελήματα. Η κακουργηματική πράξη αφορά τη φθορά μνημείων ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, ενώ τα πλημμελήματα συνδέονται με τις πράξεις της απλής σωματικής βλάβης, της διακεκριμένης φθοράς, της παράνομης οπλοφορίας, της διατάραξης κοινής ειρήνης και της απείθειας.

Όσα περιλαμβάνονται στη δικογραφία συνέβησαν στο πλακόστρωτο της παραλίας, στη διάρκεια αντιφασιστικής πορείας. Διαδηλωτές φέρονται να έγραψαν συνθήματα στον περιβάλλοντα χώρο του Λευκού Πύργου και του Βασιλικού Θεάτρου και όταν αστυνομικές δυνάμεις επιχείρησαν να τους ελέγξουν προκλήθηκε ένταση και ακολούθησαν μικροσυμπλοκές.

Εν όψει της διαδικασίας των απολογιών έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης σε ένδειξη συμπαράστασης στους 51 κρατούμενους.