Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ξεσκεπάστηκε άντρο διακίνησης αλβανικής κάνναβης (φωτο)

Ένας 40χρονος Αλβανός είχε αναλάβει να εισάγει τα ναρκωτικά και να τα μεταφέρει στη Θεσσαλονίκη, όπου τα παρέδιδε στους άλλους δύο δράστες.

Χειροπέδες σε τριμελή σπείρα διακινητών κάνναβης την οποία εισήγαν από την Αλβανία πέρασαν μετά από οργανωμένη επιχείρηση αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Καβάλας.

Πρόκειται για έναν 40χρονο Αλβανό και δύο Έλληνες 46 και 51 ετών που εισήγαν κάνναβη από την Αλβανία, τη μετέφεραν στη Θεσσαλονίκη και από εκεί τη διένειμαν σε στέκια διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στην πόλη, αλλά και άλλες περιοχές της Β. Ελλάδας.

Σύμφωνα με την αστυνομία ο 40χρονος Αλβανός είχε αναλάβει να εισάγει τα ναρκωτικά και να τα μεταφέρει στη Θεσσαλονίκη, όπου τα παρέδιδε στους άλλους δύο δράστες, οι οποίοι με τη σειρά τους αναλάμβαναν την αποθήκευση τους στην επιχείρηση του 46χρονου και την περαιτέρω διακίνηση τους.

Ακολούθησε καλά οργανωμένη επιχείρηση, η οποία σχεδιάστηκε από τους αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας και συνέδραμαν αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, στην Εγνατία Οδό Κοζάνης – Θεσσαλονίκης, εντοπίσθηκε ο 40χρονος να μεταφέρει με ΙΧ  ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, την οποία είχε εισάγει από την Αλβανία, προκειμένου να την παραδώσει στους άλλους δύο.

Συγκεκριμένα εντοπίστηκαν επιμελώς κρυμμένες, σε διαμορφωμένο χώρο στην πόρτα του οχήματος, έξι νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 2.044 γραμμαρίων, οι οποίες και κατασχέθηκαν.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην επιχείρηση του 46χρονου στη Θεσσαλονίκη, εντοπίσθηκαν οι άλλοι δύο δράστες, ενώ από το εσωτερικό της κατασχέθηκαν 14 συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 5.281 γραμμαρίων και 1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

Κατασχέθηκαν επίσης 1 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και 5 κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.