Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ξηλώνονται περίπτερα που δεν λειτουργούν (φωτο)

Απομακρύνθηκαν περίπτερα στον δήμο Θεσσαλονίκης που δεν λειτουργούσαν και αποτελούσαν σε πολλές περιπτώσεις εστίες μόλυνσης.

Συνεχίζεται η αποξήλωση περιπτέρων κατηργημένων θέσεων σε διάφορα σημεία του δήμου Θεσσαλονίκης.

Μετά την αντίστοιχη δράση του Φεβρουαρίου όπου και είχαν απομακρυνθεί επτά περίπτερα εντός του αστικού ιστού τα οποία δεν λειτουργούσαν και εμπόδιζαν τη διέλευση πεζών και ανθρώπων με αναπηρίες ανάλογες δράσεις έλαβαν χώρα χθες. 

Σημειώνεται ότι τα εν λόγω περίπτερα δεν περιόριζαν μόνο τον ελεύθερο χώρο αλλά μετατρέπονταν πολλές φορές σε εστία ρύπανσης.

Με πρωτοβουλία του αρμόδιου αντιδημάρχου Μάκη Κυριζίδη και ύστερα από αποφάσεις προηγούμενων ετών της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Θεσσαλονίκης οι υπηρεσίες προχώρησαν σε απομάκρυνση 4 επιπλέον περιπτέρων στις οδούς Βενιζέλου, Εγνατία, Κατσιμίδη και Βασ. Όλγας.

«Η προστασία του δημοσίου χώρου, η ανάδειξη των ελεύθερων χώρων, η ευταξία, η άρση των εμποδίων και εξωραϊσμός του αστικού τοπίου, προωθείται μέσα από σειρά παρεμφερών ενεργειών, συστηματικά καθώς ήταν βασικός προγραμματικός στόχος του Δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα.