Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Μαζεύουν τα σπασμένα τα μαγαζιά - Σχηματίστηκε δικογραφία

Τις ζημιές που υπέστησαν καταγράφουν οι καταστηματάρχες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης που βρέθηκαν χθες βράδυ στο στόχαστρο των κουκουλοφόρων.

Προεόρτιο «μποναμά» επεφύλασσε η χθεσινή νύχτα για 13 επιχειρήσεις στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, οι οποίες βρέθηκαν στο στόχαστρο κουκουλοφόρων που προκάλεσαν φθορές στις βιτρίνες ως αντίποινα για τις εκκενώσεις των καταλήψεων χθες στην Αθήνα.

Ιδιοκτήτες και υπάλληλοι καταστημάτων σε Τσιμισκή, Παύλου Μελά και Γρηγορίου Παλαμά αντίκρισαν το πρωί ένα σκηνικό καταστροφής. Η χρονική στιγμή κατά την οποία υπέστησαν τις ζημιές όπως λένε είναι η χειρότερη δυνατή αφού έξι μέρες πριν τα Χριστούγεννα αναμένουν την κορύφωση της εορταστικής κίνησης και οι βιτρίνες σε αυτήν την περίπτωση παίζουν σημαντικό ρόλο.

Στο στόχαστρο των κουκουλοφόρων βρέθηκαν καταστήματα ένδυσης, υπόδησης, ένα κοσμηματοπωλείο, κατάστημα κρυστάλλων και κοσμημάτων, ένα τουριστικό γραφείο καθώς και κατάστημα πώλησης ηλεκτρονικών τσιγάρων.

Στα καταστήματα βρίσκεται από το πρωί αστυνομική δύναμη, ώστε να κινηθεί η διαδικασία της υποβολής μήνυσης κατ' αγνώστων από πλευράς των ιδιοκτητών των επιχειρήσεων, ενώ ήδη έχει σχηματιστεί σχετική δικογραφία από την κρατική ασφάλεια για διακεκριμένες φθορές.

«Καταδικάζουμε κάθε έκνομη ενέργεια ειδικά σε περίοδο Χριστουγέννων από μπαχαλάκηδες σε οικογενειακές επιχειρήσεις που προσπαθούν τέτοιες μέρες να αυξήσουν τον τζίρο τους», ανέφερε στην Voria.gr ο αντιπρόεδρος του ΕΣΘ Κοσμάς Καλογιάννης.

«Αντί να ασχολούμαστε με την κίνηση λόγω των εορτών τώρα πρέπει να μαζεύουμε γυαλιά, να καθαρίζουμε και να είμαστε στα τηλέφωνα για τις επισκευές», ανέφερε στην Voria.gr καταστηματάρχης που αντίκρισε σήμερα το πρωί τη βιτρίνα του καταστήματός του να είναι γεμάτη ρωγμές και σπασίματα.

Αρκετοί καταστηματάρχες μάλιστα διαπίστωσαν ότι μπορεί οι επιχειρήσεις τους να μην υπέστησαν φθορές από τη χθεσινή καταδρομική επίθεση, όμως βρήκαν σημάδια ότι οι άγνωστοι προσπάθησαν να σπάσουν και τις δικές τους βιτρίνες, δίχως να τα καταφέρουν.