Skip to main content

Στη Θεσσαλονίκη ο Χρυσοχοΐδης - Οι δεσμεύσεις στους αστυνομικούς

Για τις νέες ανάγκες που προκύπτουν από την επέκταση του αεροδρομίου Μακεδονία μίλησαν οι συνδικαλιστές στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, όπου πραγματοποίησε επίσκεψη στο Αστυνομικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης.

Τον υπουργό υποδέχθηκαν ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας και ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης Υποστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος.

Ακολούθησε συνάντηση στην οποία παρέστησαν οι Διευθυντές των Διευθύνσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στον επιχειρησιακό σχεδιασμό για τα προγράμματα αστυνόμευσης που υλοποιούνται στη  Θεσσαλονίκη, στην αναδιάταξη των δυνάμεων και την ορθολογικότερη κατανομή του προσωπικού στις Υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης, καθώς και για την εντατικοποίηση των δράσεων προκειμένου να ενισχυθεί το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών της πόλης.

Αστυνομική ενίσχυση αεροδρομίου και 15.000 αλεξίσφαιρα γιλέκα για όλη την επικράτεια

Ο υπουργός στο περιθώριο της σημερινής του επίσκεψης είχε συνάντηση με τα μέλη της διοίκησης της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης.

Οι συνδικαλιστές έθεσαν στον υπουργό το ζήτημα της επέκτασης του αεροδρομίου «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης.



«Η επανεκκίνηση των πτήσεων από το εξωτερικό, έχει σηματοδοτήσει μια νέα σύγχρονη εποχή με αναβαθμισμένες υπηρεσίες προς τους επιβάτες και τους επισκέπτες του αεροδρομίου. Ωστόσο, μέχρι σήμερα δεν έχει προβλεφθεί η ανάλογη ενίσχυση της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Κρατικού Αερολιμένα Θεσσαλονίκης με επιπλέον προσωπικό, παρότι τα καθήκοντά της έχουν πολλαπλασιαστεί», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η ΕΑΥΘ.

Το Προεδρείο της Ένωσης αιτήθηκε την άμεση ενίσχυση της Διεύθυνσης με προσωπικό λόγω του ανοίγματος της τουριστικής περιόδου και τον διπλασιασμό των οργανικών θέσεων. Ο υπουργός, σύμφωνα πάντα με την ΕΑΥΘ, συμφώνησε και δεσμεύτηκε ότι η ΔΑΚΑΘ θα ενισχυθεί άμεσα με αποσπασμένους Αστυνομικούς και σύντομα θα αυξηθεί η οργανική δύναμή της, ώστε να εξασφαλισθεί η εύρυθμη λειτουργία της Υπηρεσίας καθ'όλη την διάρκεια του έτους.

Επίσης, όπως αναφέρει η ΕΑΥΘ, τέθηκε η ανάγκη ενίσχυσης της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης με νέο προσωπικό, «λόγω της μεγάλης υπηρεσιακής επιβάρυνσης που έχει τα τελευταία χρόνια και της αύξησης του μέσου όρου ηλικίας των υπηρετούντων. Μεγάλος αριθμός των Αστυνομικών της Διεύθυνσης βρίσκεται μόνιμα εκτός Θεσσαλονίκης, καθώς ενισχύει τα νησιά, τον Έβρο αλλά και κάθε άλλη περιοχή της επικράτειας όπου ανακύπτει κάποιο πρόβλημα. Βεβαίως, το Προεδρείο επισήμανε ότι η  ορθή κατανομή του προσωπικού και η ενίσχυση των μάχιμων Υπηρεσιών είναι καθολική ανάγκη στη ΓΑΔΘ ώστε να εξαλειφθούν οι μεγάλες υπηρεσιακές ανισορροπίες που ταλαιπωρούν το προσωπικό».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης, τονίζει η Ένωση, διαβεβαίωσε τους συνδικαλιστές ότι θα συμβάλει τα μέγιστα και με ποικίλους τρόπους θα μεριμνήσει για την επίτευξη αυτού του στόχου.

«Για την ενίσχυση της ΓΑΔΘ με νέα αλεξίσφαιρα γιλέκα, ο κ. Υπουργός μάς ενημέρωσε ότι την επόμενη βδομάδα θα ολοκληρωθεί η πιστοποίηση των υλικών και από τα 1500 γιλέκα που συνολικά θα χορηγηθούν στις Υπηρεσίες, μεγάλο ποσοστό θα δοθεί στην ΓΑΔΘ. Μέχρι σήμερα, το πρόβλημα ήταν η έλλειψη πιστοποίησης αντιβαλλιστικού έλεγχου των αλεξίσφαιρων από εγκεκριμένη εταιρεία εντός της χώρας, με αποτέλεσμα να στέλνονται στο εξωτερικό και να καθυστερεί η ολοκλήρωση της διαδικασίας. Επίσης, μας ανέφερε ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα δοθούν στις αστυνομικές Υπηρεσίες της επικράτειας συνολικά 15.000 νέα αλεξίσφαιρα», αναφέρει η ΕΑΥΘ.

Και προσθέτει: «Όσον αφορά την πρόταση της Ένωσής μας για τοποθέτηση καμερών, ο κ. Υπουργός ανέφερε ότι το ζήτημα βρίσκεται σε τελικό στάδιο υλοποίησής του και αφορά τόσο την χρήση καμερών από τις διμοιρίες, όσο και την χρήση body-cam από άλλες μάχιμες Υπηρεσίες.

» Επιπλέον, το Προεδρείο επισήμανε την οριακή κατάσταση των οχημάτων της ΟΠΚΕ και της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης που επιχειρούν σε δύσκολες περιοχές, και αιτήθηκε την επίσπευση των υπηρεσιακών διαδικασιών για την απόδοση των κατασχεμένων οχημάτων στην Ελληνική Αστυνομία. Ο κ. Υπουργός ανέφερε ότι αυτή ήδη έχει δρομολογηθεί και αναμένουμε την ολοκλήρωσή της.

» Τέλος το Προεδρείο έκανε ειδική μνεία στην κατασπατάληση δυνάμεων σε φυλάξεις ευπαθών στόχων, ενώ δεν παρέλειψε να επαναφέρει τις προτάσεις του για υιοθέτηση νέων τεχνικών ακινητοποίησης καταδιωκόμενων οχημάτων, ηλεκτρονική κατάθεση ενστάσεων για παραβάσεις τους ΚΟΚ και ηλεκτρονική αποπληρωμή διοικητικών προστίμων».