Skip to main content

Θεσσαλονίκη:38 συλλήψεις για παρεμπόριο, ναρκωτικά και λαθραία τσιγάρα

Πραγματοποιήθηκαν συντονισμένοι έλεγχοι από αστυνομικούς για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας. Συνελήφθησαν συνολικά 38 άτομα

Στη σύλληψη 38 ατόμων προχώρησαν αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης σε στοχευμένους ελέγχους σε διάφορες περιοχές του πολεοδομικού συγκροτήματος, για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας.

Αστυνομικοί των Διευθύνσεων Αστυνομίας, Άμεσης Δράσης και Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνέλαβαν:

7 άτομα για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών. Κατασχέθηκαν μικροποσότητες κάνναβης και ηρωίνης.

3 άτομα για κατοχή και πώληση λαθραίων καπνικών προϊόντων. Κατασχέθηκαν συνολικά 190 πακέτα τσιγάρα και 6 συσκευασίες καπνού, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου.

4 άτομα για παράβαση του Νόμου περί υπαίθριου εμπορίου. Ειδικότερα, οι συλληφθέντες κατελήφθησαν από αστυνομικούς της Ομάδας Παρεμπορίου να ασκούν παράνομο υπαίθριο εμπόριο. Κατασχέθηκαν περισσότερα από 900 είδη παρεμπορίου.

4 άτομα σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν διωκτικά έγγραφα. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση σύλληψης 73χρονου ημεδαπού από αστυνομικούς του Α.Τ. Πυλαίας, διότι σε βάρος εκκρεμούσε απόφαση με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 6 ετών και 6 μηνών για πλαστογραφία.

20 άτομα, τα οποία δεν διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα για τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.