Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:56ΧΡΟΝΟΣ ΘΑ ΔΙΑΚΙΝΟΥΣΕ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑ, ΕΛΑΙΑ, ΠΟΤΑ

Σε αποθήκη σε περιοχή της Θεσσαλονίκης βρέθηκαν μεταξύ άλλων 751,9 λίτρα παράνομων γεωργικών φαρμάκων και 224 λίτρα λαθραίων αλκοολούχων.

Συνελήφθη σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς της  Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, ένας 56χρονος ημεδαπός, για παράνομα γεωργικά φάρμακα, λαθραία αλκοολούχα υγρά και νοθευμένα έλαια.

Για την υπόθεση πραγματοποιήθηκε έρευνα σε αποθήκη που διαχειρίζονταν ο 56χρονος, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης και Ελέγχων Θεσσαλονίκης και του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών, Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Θεσσαλονίκης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, της Χημικής Υπηρεσίας Κεντρικής Μακεδονίας, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας του Ε.Φ.Ε.Τ., του Α΄ Τελωνείου Θεσσαλονίκης και του Συντονιστικού Κέντρου Αντιμετώπισης Παραεμπορίου.

Στο πλαίσιο της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

⦁    751,9 λίτρα παράνομων γεωργικών φαρμάκων,
⦁    161,45 κιλά παράνομων γεωργικών φαρμάκων,
⦁    224 λίτρα λαθραίων αλκοολούχων υγρών διαφόρων τύπων,
⦁    32 φιάλες με οινοπνευματώδη ποτά βουλγαρικής προέλευσης,
⦁    84 τεμάχια απομιμητικών ρούχων διαφόρων εταιρειών,
⦁    23 συσκευασίες με κόκκους καφέ διαφόρων εταιρειών, βουλγαρικής προέλευσης και
⦁    142 αυτοκόλλητες ταινίες γεωργικών φαρμάκων.

Παράλληλα υπάλληλοι του Ε.Φ.Ε.Τ. δέσμευσαν 334,2 κιλά ελιών και ληγμένα προϊόντα, φερόμενα ως εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, με ελλιπείς και ψευδείς επισημάνσεις, τα οποία θεωρήθηκαν ύποπτα νοθείας.

Συγκεκριμένα, βρέθηκαν 8 μεταλλικές συσκευασίες των πέντε λίτρων, με αλφαριθμητικό κωδικό έγκρισης που ανήκε σε μονάδα τυποποίησης διαφορετική από την αναγραφόμενη και 10 μεταλλικές συσκευασίες των πέντε λίτρων, με ψευδή αλφαριθμητικό κωδικό έγκρισης.

Επιπλέον σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην κατοικία και στην κατοχή  του 56χρονου, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

⦁    σπάθη και 3 στιλέτα διαφόρων διαστάσεων,
⦁    πιστόλι, με γεμιστήρα και 6 φυσίγγια,
⦁    πιστόλι κρότου, με γεμιστήρα  και 7 αβολίδωτα φυσίγγια,
⦁    3 δοχεία των πέντε λίτρων εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου, με ψευδή αλφαριθμητικό κωδικό έγκρισης και
⦁    2.790 ευρώ.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για πλαστογραφία, παραβάσεις των νομοθεσιών που αφορούν στη διάθεση γεωργικών φαρμάκων στην αγορά, τα όπλα καθώς και τον Εθνικό Τελωνειακό Κώδικα.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ