Skip to main content

ΟΑΣΘ: Επιπλέον 47 λεωφορεία άμεσα στους δρόμους της Θεσσαλονίκης

Θα προστεθούν άμεσα 47 νέα λεωφορεία ΟΑΣΘ στους δρόμους της Θεσσαλονίκης και θα ενταχθούν στις γραμμές με τη μεγαλύτερη επιβατική κίνηση

Σαράντα επτά νέα αστικά λεωφορεία, αριθμός προερχόμενος από τη μίσθωση 180 μεταχειρισμένων οχημάτων μέσω leasing και την αγορά άλλων 50 από τη Γερμανία εκ μέρους του δήμου Θεσσαλονίκης, θα κυκλοφορούν τις επόμενες ημέρες στους δρόμους της πόλης και θα ενταχθούν με προτεραιότητα στις γραμμές με τη μεγαλύτερη επιβατική κίνηση, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ), Γιώργο Σκόδρα.

Ο κ. Σκόδρας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, με αφορμή τη σημερινή υπογραφή της σύμβασης μεταξύ του ΟΑΣΘ και της αναδόχου εταιρείας για τη μίσθωση των 180 μεταχειρισμένων λεωφορείων, εξήγησε τα επόμενα βήματα προκειμένου τα οχήματα να βγουν στους δρόμους. «Από τα συνολικά 180 λεωφορεία, τα πρώτα 22 μας έχουν ήδη παραδοθεί. Βρίσκονται στα αμαξοστάσια του Οργανισμού, θα ταξινομηθούν για να πάρουν πινακίδες και θα τεθούν σε κυκλοφορία. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, την επόμενη εβδομάδα παραδίδονται ακόμη είκοσι και έτσι θα φτάσουμε στα 42, ενώ σε αυτά θα προστεθούν και τα πέντε πρώτα λεωφορεία που έφτασαν από τη Λειψία της Γερμανίας», είπε ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ.

Σύμφωνα με τον κ. Σκόδρα, τα νέα οχήματα θα ενταχθούν με προτεραιότητα σε γραμμές που «σηκώνουν» το μεγαλύτερο φορτίο στις αστικές συγκοινωνίες της πόλης. «Υπάρχει πρόβλημα σε όλες τις γραμμές. Μεγαλύτερο, όμως, έχουν οι λεγόμενες γραμμές κορμού που διασχίζουν την πόλη από τη μια άκρη στην άλλη, όπως και στη δυτική Θεσσαλονίκη», σημείωσε.

Κληθείς να σχολιάσει το ζήτημα της παλαιότητας των οχημάτων που σήμερα κυκλοφορούν στη Θεσσαλονίκη, εξήγησε πως με τις νέες προσθήκες, τα οχήματα με ρύπους θα μειωθούν δραματικά. «Το 70% του στόλου θα είναι με οχήματα Euro 5, γεγονός που θα βελτιώσει και τις περιβαλλοντικές συνθήκες στην πόλη», είπε χαρακτηριστικά, επαναλαμβάνοντας πως στα τέλη του Δεκεμβρίου ο στόλος των οχημάτων του ΟΑΣΘ θα ξεπερνά τα 550 λεωφορεία.