Skip to main content

Ξεκίνησε η κάθοδος των λεωφορείων στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα(vid)

Αναχωρούν σταδιακά από διάφορα σημεία της Θεσσαλονίκης λεωφορεία για το συλλαλητήριο για την Μακεδονία στο Σύνταγμα την Κυριακή.

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου στην οδό Εγνατία, στο ύψος της Αριστοτέλους, απ΄όπου αναχωρούν λεωφορεία προς Αθήνα για το συλλαλητήριο την Κυριακή στο Σύνταγμα.

Η ατμόσφαιρα είναι πανηγυρική με πολλούς να τραγουδούν το «Μακεδονία ξακουστή», να φωνάζουν συνθήματα και να κρατούν ελληνικές σημαίες. Στην περιοχή είναι έντονη η αστυνομική παρουσία.

«Μας πονάει η ψυχή μας. Δεν μας ενδιαφέρει η οικονομική κατάσταση τόσο πολύ αλλά αυτό το πράγμα που πάνε να κάνουν είναι έγκλημα κατά του Έλληνα. Δεν τα κάνουν Έλληνες αλλά ανθέλληνες», δήλωσε στη Voria.gr ο 49χρονος Μιχάλης από τη Θεσσαλονίκη.

Κατά την έλευση των διαδηλωτών, περίπου 40 - 50 άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου είχαν συγκεντρωθεί πάνω από την πλατεία Αριστοτέλους και φωνάζαν συνθήματα.

Από την Αριστοτέλους ξεκίνησαν συνολικά επτά λεωφορεία. Επίσης, λεωφορεία αναχώρησαν τα μεσάνυχτα από αρκετά σημεία της Θεσσαλονίκης, όπως την πλατεία Επταλόφου, το Κορδελιό, την Πολίχνη, τα Βασιλικά.