Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ανακλαστήρες αντί για τα πασαλάκια στην Ερμού (φωτο)

Ανακλαστήρες οδοστρώματος τοποθετήθηκαν επί της οδού Ερμού, στα σημεία όπου βρίσκονταν τα πασαλάκια τα οποία ξηλώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα.

Στην τοποθέτηση ανακλαστήρων οδοστρώματος και ενίσχυση της διαγράμμισης στην οδό Ερμού, στο κέντρο της πόλης προχώρησε σήμερα ο δήμος Θεσσαλονίκης

Συγκεκριμένα, σήμερα το πρωί, συνεργεία της Διεύθυνσης Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων του δήμου τοποθέτησαν ανακλαστήρες οδοστρώματος επί της οδού Ερμού, στα σημεία όπου βρίσκονταν τα πασαλάκια τα οποία ξηλώθηκαν ακριβώς μία εβδομάδα πριν, προκαλώντας αντιδράσεις. Παράλληλα, τα συνεργεία του δήμου προχώρησαν σε νέα, διπλή διαγράμμιση του οδοστρώματος.

Διαβάστε - Ξήλωσε τα πασαλάκια από την Ερμού ο δήμος Θεσσαλονίκης (φωτο)

Οι ανακλαστήρες οδοστρώματος (μάτια γάτας) τοποθετούνται στους δρόμους κυρίως ως συμπληρωματική σήμανση των διαγραμμίσεων, προς ενίσχυσή τους, για λόγους ασφαλείας. Ο σκοπός των ανακλαστήρων οδοστρώματος είναι με οπτική και ακουστική ειδοποίηση (όταν πατηθούν παράγουν κραδασμό), να διευκολύνουν την οδήγηση, ειδικά κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Το σημείο των εργασιών επισκέφθηκε και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

ην 







Τις σχετικές φωτογραφίες ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο τεχνικός σύμβουλος του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Μήτρου, ο οποίος δήλωσε:

«Όταν σήμερα Κυριακή, οι περισσότεροι συμπολίτες μας απολαμβάνουν τη βόλτα ή το μπάνιο τους,τα συνεργεία της Δνσης Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων εργάζονται για τη βελτίωση των υποδομών και την ευταξία της πόλης».